ΥΠΕΞ Σκοπίων: Θετική ένδειξη η ανάπτυξη της Frontex στα σύνορα με την Ελλάδα

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Θετική ένδειξη η ανάπτυξη της Frontex στα σύνορα με την Ελλάδα

«Μετά από αρκετό καιρό, πιστεύω ότι η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει στο να ξεπεραστούν οι εντάσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα» δήλωσε ο Νίκολα Ποπόσκι

ΥΠΕΞ Σκοπίων: Θετική ένδειξη η ανάπτυξη της Frontex στα σύνορα με την Ελλάδα
Θετική ένδειξη προκειμένου να ξεπεραστούν οι εντάσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα με τους πρόσφυγες στα σύνορα με την Ελλάδα, χαρακτήρισε την παρουσία της Frontex στην περιοχή ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ποπόσκι.

«Η ανάπτυξη της Frontex στα σύνορα των δύο χωρών είναι μία θετική ένδειξη. Μετά από αρκετό καιρό, πιστεύω ότι η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει στο να ξεπεραστούν οι εντάσεις που σημειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε τελικά να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας με τις ελληνικές αρχές, καθώς η παρουσία της Frontex θα βοηθήσει τόσο στην καταγραφή όσο και στον καθορισμό της περαιτέρω διαδικασίας επιλογής των μεταναστών» δήλωσε χαρακτηριστικά την Πέμπτη (3/12) από το Βελιγράδι, στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών - μελών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Κλείσιμο
Η Frontex είχε ανακοινώσει νωρίτερα την επέκταση των δραστηριοτήτων της στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, έπειτα από σχετική συμφωνία με την ελληνική κυβέρνηση. Η δύναμη της Frontex θα εγκατασταθεί τις επόμενες μέρες στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής, συμβάλλοντας στην ομαλότερη καταγραφή όσων μεταναστών δεν έχουν ταυτοποιηθεί επαρκώς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης