Σκωτία: Γάλλοι και Βρετανοί «κυνηγούν» ρωσικό υποβρύχιο

Σκωτία: Γάλλοι και Βρετανοί «κυνηγούν» ρωσικό υποβρύχιο

Φρεγάτες και αεροσκάφη του Βασιλικού Ναυτικού το αναζητούν - Εκφράζονται φόβοι ότι κατασκοπεύει βρετανικό υποβρύχιο

Σκωτία: Γάλλοι και Βρετανοί «κυνηγούν» ρωσικό υποβρύχιο
Την παρουσία ρωσικού υποβρυχίου επιχειρούν να εντοπίσουν Γάλλοι και Βρετανοί ανοιχτά της Σκωτίας, έπειτα από αναφορές για προσπάθειες ρωσικής «κατασκοπίας».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου η Μεγάλη Βρετανία κάλεσε τη Γαλλία να συμμετάσχει στις έρευνες, με αποτέλεσμα γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από τη θάλασσα ανοιχτά της Σκωτίας, ενώ φρεγάτα και υποβρύχιο του βρετανικού ναυτικού συνεχίζουν την αναζήτηση του ρωσικού υποβρυχίου.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει ο Telegraph οι δυνάμεις διεξάγουν έρευνα τις τελευταίες δέκα ημέρες, από τότε που λέγεται πως εντοπίστηκε το υποβρύχιο βόρεια της Σκωτίας.

Οι έρευνες εντατικοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο όταν ένα ακόμα γαλλικό αναγνωριστικό αεροσκάφος Atlantique μαζί με ένα καναδικό αεροσκάφος έλαβαν εντολή να συμμετάσχουν στο… κυνήγι.

Παρότι το υπουργείο Αμύνης της Μεγάλης Βρετανίας αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για την επιχείρηση, επιβεβαίωσε ότι συμμαχικά αεροσκάφη βοηθούν το ναυτικό από την βάση Μόρει Φερθ στην Σκωτία.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ένα συμμαχικό αεροσκάφος συνεργάζεται με το βασιλικό ναυτικό. Δε συζητούμε περαιτέρω λεπτομέρειες για τις επιχειρήσεις», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με τον Telegraph είναι η τρίτη φορά μέσα στο 2015 που η Βρετανία κάλεσε τους συμμάχους στην αναζήτηση ρωσικών υποβρυχίων στην περιοχή, ενώ η Μόσχα, όπως τονίζει η βρετανική εφημερίδα, έχει εντείνει τις υποθαλάσσιες περιπολίες της.

Στο μεταξύ, το 2014 η Σουηδία είχε κατηγορήσει τη Ρωσία υποστηρίζοντας ότι ένα υποβρύχιό της είχε παραβιάσει τα χωρικά ύδατά της, ωστόσο η Στοκχόλμη λίγο καιρό αργότερα είχε αποκαλύψει ότι τελικά το υποβρύχιο που είχε εντοπιστεί ήταν ένα «κανονικό σκάφος».

Σε κάθε περίπτωση, οι έρευνες Γάλλων και Βρετανών ξεκίνησαν καθώς εκφράζονται φόβοι ότι το ρωσικό υποβρύχιο μπορεί να κατασκοπεύει βρετανικό υποβρύχιο.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης