Τραμπ: Θα επαναφέρω τον «εικονικό πνιγμό» γιατί το Ισλαμικό Κράτος κάνει χειρότερα

Τραμπ: Θα επαναφέρω τον «εικονικό πνιγμό» γιατί το Ισλαμικό Κράτος κάνει χειρότερα

Υπέρ της ανακριτικής μεθόδου που ισοδυναμεί με βασανιστήριο τάχθηκε ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος

Τραμπ: Θα επαναφέρω τον «εικονικό πνιγμό» γιατί το Ισλαμικό Κράτος κάνει χειρότερα
Υπέρ της επαναφοράς του εικονικού πνιγμού (waterboarding), μιας ανακριτικής μεθόδου που ισοδυναμεί με βασανιστήρια, τάχθηκε σε δηλώσεις του ο Ντόναλν Τραμπ. 

Ο Αμερικανός μεγιστάνας που προηγείται στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016, δήλωσε ότι θα επαναφέρει «οπωσδήποτε» τον εικονικό πνιγμό νομιμοποιώντας την χρήση του ως ανακριτική μέθοδο, καθώς εκτιμά ότι η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κάνει πολύ χειρότερα.

Κλείσιμο
Μιλώντας στην εκπομπή "This Week" του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου ABC είπε ότι «πιστεύω ότι η εξομοίωση του πνιγμού είναι κάτι το αμελητέο σε σύγκριση με όσα μας αναγκάζουν να υποφέρουμε» και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο παράδειγμα του αποκεφαλισμού του Τζέιμς Φόλεϊ, του Αμερικανού δημοσιογράφου που εκτέλεσε το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014.

Παρά τις κατά καιρούς εμπρηστικές δηλώσεις του, η δημοτικότητα του Τραμπ παραμένει στα ύψη. Δημοσκόπηση που διενήργησαν οι Washington Post και το ABC και δημοσιεύτηκε σήμερα του δίνει άνετο προβάδισμα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 32% στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έναντι 22% που συγκεντρώνει ο Μπεν Κάρσον. Στην τρίτη θέση κατατάσσεται ο γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο με ποσοστό 11%.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης