Ανησυχητικές διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει το φαινόμενο με τους καρχαρίες που ξεβράζονται για άγνωστους λόγους στις παραλίες της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Αυτή τη φορά ο μεγάλος λευκός που εντοπίστηκε σε πολυσύχναστη παραλία δεν κατέστη δυνατό να διασωθεί από τους ανθρώπους που έσπευσαν να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Ο καρχαρίας προφανώς είχε βγει στην παραλία το βράδυ και το πρωί που εντοπίστηκε ήταν ήδη νεκρός. Ειδικός βιολόγος εξέτασε το κήτος, αλλά δεν εντόπισε κάποιο σημάδι που να δικαιολογεί τη συμπεριφορά αυτή. Ήταν υγιής, δεν ήταν γέρος και δεν έφερε κανένα τραύμα.
Κλείσιμο
«Δεν γνωρίζουμε την ακριβή ώρα που βγήκε στην παραλία ο καρχαρίας. Όπως δεν γνωρίζουμε και τα αίτια θανάτου. Δεν βρήκαμε κάτι το ασυνήθιστο πάνω του», δήλωσε ο Γκρεγκ Σκόμαλ, ο οποίος εξέτασε τον καρχαρία.
Η Σύνθια Γουίνγκρεν, πρόεδρος της οργάνωσης για τους λευκούς καρχαρίες του Ατλαντικού, αναφέρθηκε στην προηγούμενη περίπτωση που είχε ξεβραστεί ένας λευκός καρχαρίας σε παραλία της περιοχής, λέγοντας πως τότε εντοπίστηκε ζωντανός, τον διατήρησαν έτσι και με ομαδική προσπάθεια τον επανέφεραν στον ωκεανό.
Χιλιάδες φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το μονοθέσιο που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών της Formula 1 το 2025 και τη θρυλική McLaren MP4/6 του Ayrton Senna να «βρυχώνται» σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ.