Νέα Υόρκη: Απαγορεύονται τα selfie sticks στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου

Νέα Υόρκη: Απαγορεύονται τα selfie sticks στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου

Στο πλαίσιο μέτρων ασφαλείας για το ταξίδι του ποντίφικα - Ποια άλλα αντικείμενα βρίσκονται στη «μαύρη λίστα»

Νέα Υόρκη: Απαγορεύονται τα selfie sticks στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου
Μετά την ιστορική επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Κούβα, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον ιστορικό ηγέτη της χώρας, Φιντέλ Κάστρο, ο ποντίφικας θα συνεχίσει το «τουρ» του στις ΗΠΑ.

Ανάμεσα στους σταθμούς του θα είναι και η Νέα Υόρκη, όπου για την ασφάλειά του έχουν ξεκινήσει οι τοπικές αρχές να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, οι αστυνομικές αρχές έχουν εκδώσει λίστα με τα αντικείμενα που απαγορεύεται να φέρουν οι πιστοί κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Πάπα Φραγκίσκου.

Ένα από αυτά είναι και το περίφημο selfie stick που έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι φίλων της φωτογραφίας με φιλοδοξίες επαγγελματία. Αν θέλουν, ωστόσο, να δουν από κοντά τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στις 24 Σεπτεμβρίου, θα πρέπει να αφήσουν το εξάρτημα στο σπίτι, καθώς αν εντοπιστούν με αυτό, τότε το… πολύτιμο selfie stick θα κατασχεθεί.

Κλείσιμο
Η «μαύρη λίστα» με τα απαγορευμένα αντικείμενα, ωστόσο, δεν περιορίζεται μόνο στους φανατικούς των selfies, τις οποίες αγαπά και ο ίδιος ο ποντίφικας, αλλά είναι εκτενής, όπως αναφέρει το δίκτυο NBC.

Έτσι, οι πιστοί θα πρέπει να πουν «όχι» σε: σπρέι, πυρομαχικά, ζώα (εκτός από σκύλους συνοδούς), σακίδια που ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια, επιγραφές που ξεπερνούν τα επιτρεπόμενα όρια, οι επιγραφές μπορούν να δημιουργηθούν από οποιοδήποτε υλικό εκτός από χαρτόνι κι ύφασμα, μπαλόνια, ποδήλατα, σκληρά θερμός (τα μαλακά επιτρέπονται), μη επανδρωμένα αεροσκάφη, εκρηκτικά, γυαλί, μεταλλικά ή θερμικά δοχεία, δείκτες λέιζερ, σπρέι πιπεριού, δέματα, κατασκευές, στήριγμα για επιγραφές και πλακάτ, πιστόλια-παιχνίδια, ομπρέλες, όπλα κάθε είδους, οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Οι αστυνομικές αρχές επισημαίνουν πως όποιο απαγορευμένο αντικείμενο εντοπιστεί, θα κατασχεθεί και δε θα επιστραφεί στον ιδιοκτήτη του, ενώ θα υπάρχουν άνδρες που θα διενεργούν έρευνα.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες αστυνομικοί θα κληθούν να περιφρουρήσουν την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου, μαζί με πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης