Ιταλία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Germanwings

Ιταλία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Germanwings

Στην Πίζα της Ιταλίας - Πιθανό να σημειώθηκε πρόβλημα σε έναν κινητήρα και να εκδηλώθηκε πυρκαγιά - Στο αεροσκάφος επέβαιναν 122 επιβάτες και προσωπικό

Ιταλία: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Germanwings
Αναγκαστική προσγείωση εκτέλεσε αεροσκάφος της γερμανικής αεροπορικής εταιρίας Germanwings σε αεροδρόμιο της Πίζας.



Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα emergenza24.org το Airbus A319-132 που εκτελούσε την πτήση 4U887 Ρώμη-Κολωνία προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο της Πίζας.

Λίγη ώρα πριν είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο της Ρώμης, Φιουμιτσίνο.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα ενδέχεται να παρουσιάστηκε βλάβη σε έναν από τους κινητήρες του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν 122 επιβάτες και προσωπικό, ενώ είναι πιθανό να προκλήθηκε και πυρκαγιά στον αέρα.

Όπως επισημαίνει τοπική ιστοσελίδα ο πιλότος έκανε αίτημα για αναγκαστική προσγείωση με τον κωδικό 7700.

Υπενθυμίζεται πως αεροσκάφος της γερμανικής εταιρίας συνετρίβη τον περασμένο Μάρτιο έπειτα από απόφαση του συγκυβερνήτη Αντρέας Λούμπιτς.

Η δολοφονία-αυτοκτονία του Λούμπιτς στοίχισε τη ζωή σε 150 ανθρώπους, ενώ όπως αποκάλυψαν έρευνες ο 27χρονος είχε «προβάρει» την πτήση του θανάτου.

Μάλιστα, ο μοιραίος πιλότος είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια το φρικτό σχέδιό του καθώς αφού κλείδωσε τον κυβερνήτη της πτήσης έξω από το κόκπιτ στη συνέχεια άρχισε την κάθοδο του αεροσκάφους οδηγώντας το τελικά να συντριβεί στις γαλλικές Άλπεις.

Όπως είχε αποκαλυφθεί ο Λούμπιτς υπέφερε από σοβαρές κρίσεις κατάθλιψης στο παρελθόν ενώ στο σπίτι του είχε βρεθεί ένας υπολογιστής στον οποίο είχε καταγραφεί πως είχε αναζητήσει στο διαδίκτυο τρόπους αυτοκτονίας τις ημέρες πριν την συντριβή ενώ οι ερευνητές είχαν εντοπίσει σημειώματα σύμφωνα με τα οποία ο νεαρός συγκυβερνήτης είχε πάρει άδεια την μοιραία ημέρα της 24ης Μαρτίου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης