Ισπανία: Ο Τσίπρας «βύθισε» τα ποσοστά των «Podemos»

Ισπανία: Ο Τσίπρας «βύθισε» τα ποσοστά των «Podemos»

Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα και οι Σοσιαλιστές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του αριστερού Podemos

Ισπανία: Ο Τσίπρας «βύθισε» τα ποσοστά των «Podemos»
Στο... λαιμό του πήρε o Aλέξης Τσίπρας το αριστερό κόμμα των «Podemos» στην Ισπανία το οποίο, απ ό,τι φαίνεται, «χρεώνεται» τα «κακώς κείμενα» της ελληνικής ηγεσίας, τέσσερις μήνες πριν τις βουλευτικές εκλογές.   

Δύο δημοσκοπήσεις που δόθηκαν πριν από λίγες ώρες στη δημοσιότητα δείχνουν άνετο προβάδισμα του ισπανικού κυβερνώντος Λαϊκού κόμματος (PP) και των Σοσιαλιστών (PSOE) της αξιωματικής αντιπολίτευσης έναντι του αριστερού «Podemos», ενόψει των βουλευτικών εκλογών που θα διεξαχθούν στην Ισπανία το Νοέμβριο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός βύθισε τα ποσοστά του κόμματος του Πάμπλο Ιγκλέσιας και άθελά του έδωσε ώθηση στο Λαϊκό Κόμμα και τους Σοσιαλιστές. 

Το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα και οι Σοσιαλιστές της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν πλέον ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι του αριστερού Podemos, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ισπανικής εφημερίδας «ΑΒC», που δείχνει ότι το 29,1% των Ισπανών στηρίζει το κόμμα του Μαριάνο Ραχόι.  

Το 25,1% στηρίζει τους Σοσιαλιστές ενώ μόλις το 15,1% δείχνει σαφή προτίμηση στο αριστερό κόμμα των «Podemos». Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, στη δημοσκόπηση της εταιρείας «Metroscopia» που δημοσίευσε στις 5 Ιουλίου η ισπανική εφημερίδα «El Pais», τα τρία κόμματα συγκέντρωναν ποσοστό από 21,5% έως 23%.  

Η αποδυνάμωση των «Podemos» έρχεται μόλις ένα μήνα αφότου το κόμμα του Πάμπλο Ιγκλέσιας ανακάτεψε γερά την πολιτική τράπουλα στην Ισπανία όταν αριστεροί σχηματισμοί τους οποίους στήριξε, κέρδισαν τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες πόλεις της χώρας στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.     
Κλείσιμο














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης