Σε ποιες χώρες του κόσμου «κρύβονται» οι πλουσιότερες γυναίκες;

Σε ποιες χώρες του κόσμου «κρύβονται» οι πλουσιότερες γυναίκες;

Γνωρίζετε πόσες είναι οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη και πού βρίσκονται; - Προτού βιαστείτε να απαντήσετε ότι είναι πολύ πιθανόν να κατοικούν στην Ελβετία, διαβάστε αυτό το άρθρο

Σε ποιες χώρες του κόσμου «κρύβονται» οι πλουσιότερες γυναίκες;
Είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς πού «κρύβονται» οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι της γης, αφού σύμφωνα με την σχετική λίστα του Forbes για το 2015, οι περισσότερες από αυτές κατοικούν σε χώρες που δεν πάει ο ανθρώπινος νους.

Σε σύνολο 1.826 δισεκατομμυριούχων του πλανήτη μόνο οι 197 είναι γυναίκες και από αυτές, μόνο οι 29 είναι αυτοδημιούργητες, ενώ οι υπόλοιπες έχουν κληρονομήσει τις τεράστιες περιουσίες τους από τους συζύγους και τους πατεράδες τους!

Όμως, φανταζόσαστε ποτέ ότι η Αγκόλα στη νοτιοκεντρική Αφρική κατέχει το υψηλότερο ποσοστό γυναικών δισεκατομμυριούχων στην γη, τουλάχιστον «τεχνικά»; Αυτό συμβαίνει, όχι εξαιτίας των πολλών εξ αυτών που ζουν στη χώρα, αλλά λόγω της μιας και μοναδικής, Isabel dos Santos, που η τεράστια περιουσία της σε συνδυασμό με την απουσία άλλων δισεκατομμυριούχων, καθιστά την χώρα της πρώτη στη λίστα των δισεκατομμυριούχων γυναικών.


Κλείσιμο

Στην δεύτερη θέση έρχεται η Χιλή με τέσσερις γυναίκες δισεκατομμυριούχους σε σύνολο δώδεκα δισεκατομμυριούχων, ενώ ακολουθεί το Περού με δύο γυναίκες δισεκατομμυριούχους σε σύνολο έξι ατόμων.



Πάντως, σύμφωνα με την σχετική ανάλυση του Forbes, οι γυναίκες δισεκατομμυριούχοι κατέχουν μικρό ποσοστό σε σχέση με τους άνδρες, αφού το 2015 είναι μόνο 197 σε σύνολο 1.826 δισεκατομμυριούχων, ενώ το 2014 ήταν μόνο 172, δηλαδή το 11% του συνόλου των δισεκατομμυριούχων.

Η Νότια Αμερική κρατά τα σκήπτρα με 20 γυναίκες και 63 άνδρες δισεκατομμυριούχους, ενώ η Ασία βρίσκεται στην χειρότερη θέση με ποσοστό 6,89% του συνόλου των δισεκατομμυριούχων να εκπροσωπείται από το «ασθενές» φύλο.

Στην Ευρώπη, η Ελβετία και η Ισπανία κατέχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά γυναικών δισεκατομμυριούχων, με 27,6% και 23% αντίστοιχα, ενώ η Βρετανία κατέχει το πολύ χαμηλό ποσοστό του 3,7% σε σύνολο 20 δισεκατομμυριούχων.



Η πλουσιότερη γυναίκα του πλανήτη είναι η Christy Walton, με περιουσία 41,7 δισ. δολάρια που την κληρονόμησε από τον σύζυγό της John Walton, ιδιοκτήτη των καταστημάτων Wal -Mart. Στην δεύτερη θέση η Γαλλίδα, Liliane Bettencourt, της φίρμας καλλυντικών L'Oreal με συνολική περιουσία 40,1 δισ. δολάρια, που ποτέ δεν εργάστηκε στην εταιρεία που δημιούργησε ο πατέρας της.



Η πλουσιότερη γυναίκα της Αγκόλας και μοναδική δισεκατομμυριούχος στην χώρα, Isabel dos Santos, είναι η μεγαλύτερη κόρη του προέδρου της χώρας, José Eduardo dos Santos, στον οποίο οφείλει την τεράστια περιουσία της.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης