Υεμένη: Επίθεση drone σκότωσε μέλη της αλ-Κάιντα

Υεμένη: Επίθεση drone σκότωσε μέλη της αλ-Κάιντα

Ο εναέριος βομβαρδισμός έπληξε ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι στόχοι

Υεμένη: Επίθεση drone σκότωσε μέλη της αλ-Κάιντα
Επτά μαχητές, που υπήρχαν ενδείξεις ότι ήταν άνδρες της αλ-Κάιντα, σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμό που διεξήγαγαν οι αμερικανικές εναέριες δυνάμεις μέσω drone, στο λιμάνι Μουκάλα της Υεμένης, σύμφωνα με τα λεγόμενα τοπικού αξιωματούχου.

Το χτύπημα, που διεξήχθη τη νύχτα, έπληξε ένα όχημα που βρισκόταν κοντά στο προεδρικό παλάτι στη Μουκάλα, που είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Χαντραμάουτ, όπως μαρτυρούν οι κάτοικοι.

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών η αλ-Κάιντα στην Αραβική χερσόνησο (AQAP) αποτελεί το πιο επικίνδυνο παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης σε όλο τον πλανήτη.

Οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα που διεξάγει επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη ρημαγμένη από τις διαμάχες Υεμένη και στις 14 Απριλίου είχε καταφέρει να σκοτώσει το Ιμπραχίμ αλ-Ρουμπάις, πνευματικό ηγέτη της AQAP.

Κλείσιμο
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές η αλ-Κάιντα της αραβικής χερσονήσου πασχίζει να εκμεταλλευτεί τις μάχες που διεξάγονται στη χώρα μεταξύ του συνασπισμού του οποίου ηγείται η σουνιτική Σ. Αραβία και των ανταρτών σιιτών Χούτι, που σύμφωνα με τα λεγόμενά τους προσπαθούν να εξαλείψουν τη διαφθορά από τη χώρα και παράλληλα να τη σώσουν από την αλ-Κάιντα, η οποία πριν την έναρξη των αναταραχών, είχε υπό τον έλεγχό της μεγάλο μέρος της Υεμένης και των φυλών της.

Σε απάντηση όλων αυτών, ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, αναγνώρισε το γεγονός πως η AQAP κερδίζει έδαφος στην Υεμένη, αλλά δήλωσε πως η Ουάσινγκτον θα παλέψει για να απομακρύνει την απειλή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης