Πάπας Φραγκίσκος: Ο παράδεισος είναι ανοιχτός για όλα τα πλάσματα

Πάπας Φραγκίσκος: Ο παράδεισος είναι ανοιχτός για όλα τα πλάσματα

«Θα ξαναδείς το σκύλο σου στο Βασίλειο των Ουρανών», είπε σε ένα παιδάκι που είχε χάσει το αγαπημένο του ζωάκι ο «εναλλακτικός» Πάπας

Ο Πάπας Φραγκίσκος σε κάθε ευκαιρία δείχνει ότι τουλάχιστον, δεν είναι σαν τους άλλους! Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης δημόσιας εμφάνισής του παρηγόρησε ένα αγοράκι που ήταν στενοχωρημένο γιατί είχε μόλις πεθάνει ο σκύλος του, λέγοντας: «Μια μέρα θα δούμε όλα μας τα ζώα στο Βασίλειο των Ουρανών. Ο παράδεισος είναι ανοιχτός για όλα τα πλάσματα του Θεού». 

Κάποιοι θεολόγοι έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι δεν εννοούσε αυτό ο Πάπας και πως το είπε εν τη ρύμη του λόγου, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα λέει η καθολική εκκλησία για τα ζώα, ότι δηλαδή δεν μπορούν να πάνε στον παράδεισο γιατί δεν έχουν ψυχή.

Ο Φραγκίσκος, που πήρε το όνομά του από τον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης, που αφιέρωσε τη ζωή του στα ζώα και είναι ο άγιος - προστάτης τους, έρχεται να αλλάξει και αυτή τη δοξασία. Η ρήση του έφερε νέο γύρο συζητήσεων για το θέμα, ενώ η PETA ζήτησε όλοι οι καθολικοί να προσαρμόσουν τον τρόπο ζωής τους και να γίνουν «vegan», δηλαδή να μην τρέφονται με ζώα και τα προϊόντα που παράγονται από αυτά! 

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Καράντη Μαρία

Στον Παράδεισο δε θα υπάρχουν ζώα, αλλά οι γραφές μας πληροφορούν πως "ο Θεός μας έχει ετοιμάσει παροχές κι απολαύσεις που δε χωρά ο ανθρώπινος νους". Οπότε, ο αγιοποιημένος ένοικος του Παραδείσου, θα μπορεί απλά να ζητά, και οι Άγγελοι θα του παρέχουν. Μπορεί να ζητήσει και το σκυλάκι του, και θα δημιουργηθεί ξανά, αν το επιθυμεί.

ΠΕΡΙ ΖΩΩΝ.

Τα ζωα παντως δεν εχουν ψυχη, Ειναι μονον εμβια οντα και οχι εμψυχα.

Περί ψυχής εμβίων όντων

Η λέξη ψυχή είναι από τις πιο δύσκολες και στη Βίβλο και στη χριστιανική γραμματεία.Η ψυχή είναι πολυσήμαντη μέσα στην Αγία Γραφή.. Φανερώνει πολλά πράγματα. Οι Εβδομήκοντα μεταφραστές της Π.Δ. μετέφεραν στα ελληνικά με την λέξη ψυχή το εβραϊκό nephesch που είναι ένας πολυσήμαντος όρος. Ψυχή ονομάζεται κάθε τι έμβιο, κάθε ζώο, συνηθέστατα όμως μέσα στην Γραφή πρόκειται για τον άνθρωπο. Δηλώνει τον τρόπο με τον οποίο η ζωή εκδηλώνεται στον άνθρωπο. Δεν αναφέρεται σε ένα μόνο τμήμα της ανθρώπινης ύπαρξης το πνευματικό, σε αντίθεση προς το υλικό αλλά σημαίνει τον ολόκληρο άνθρωπο, ως ενιαία ζωντανή υπόσταση. Η ψυχή δεν κατοικεί απλώς στο σώμα, αλλά εκφράζεται με το σώμα, που κι αυτό, όπως και η σάρκα ή η καρδία αντιστοιχεί στο εγώ μας, στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε την ζωή. Ψυχή είναι ένας άνθρωπος, είναι κάποιος... Η ψυχή δεν είναι η αιτία της ζωής, αλλά είναι κυρίως ο φορέας της ζωής . Ψυχή είναι η ζωή που υπάρχει σε κάθε κτίσμα, όπως στα φυτά και τα ζώα, ψυχή είναι και η ζωή που υπάρχει μέσα στον άνθρωπο, είναι και ο κάθε άνθρωπος που έχει ζωή, ψυχή είναι και η ζωή που εκφράζεται μέσα από το πνευματικό στοιχείο της υπάρξεώς μας, είναι αυτό το πνευματικό στοιχείο της υπάρξεώς μας. Επειδή είναι πολυσήμαντος ο όρος ψυχή,γι αυτό και σε πολλά σημεία δεν είναι ξεκαθαρισμένα τα πράγματα.

ωραιος παπας

Φυσικά και έχουν ψυχή τα ζώα. Το ότι εσύ δεν καταλαβαίνεις τη γλωσσα τους κ δεν επικοινωνείς μαζί τους δε σημαίνει ότι αυτά δεν έχουν ψυχή άλλα ότι εσύ δεν την αντιλαμβάνεσαι.

ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ

Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΠΕΙΝΟ ΦΡΟΝΗΜΑ -ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ....ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ...ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΟΔΟς ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ=ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗς ΨΥΧΗς..............(ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ)

Τουλιπα

Στο κατακλυσμό ο Νώε ζωα έσωσε όχι ανθρώπους !!

φυσικά και δύο έχουν δίκιο...

..το παιδί πίστεψε απλά αυτό που του είπε ο ταπεινός ιερωμένος όχι ο διαβασμένος " θεολόγος" και δημιούργησε την ίδια στιγμή - σε μία άλλη διάσταση - μόνο με την παιδική Πίστη τον δικό του Παράδεισο με πρώτο τον σκύλο του μέσα. Όλοι είμαστε υιοί Θεού , συνδημιουργοί και τον Παράδεισο τον σχεδιάζουμε και τον δημιουργούμε πρώτα μέσα μας με 3 απλά ,αλλά χαρισμένα απο το Θεό , υπερπολύτιμα υλικά : Αγάπη ( την είχε άφθονη για το σκύλο του), Πίστη: Πίστεψε με όλη την καρδιά του πώς θα τον δεί πάλι στο Παράδεισο, και Ελπίδα: Έλπισε πώς αυτό θα γίνει πραγματικότητα και απλά περιμένει με υπομονή..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης