Ο Πάπας Φραγκίσκος απομάκρυνε τον επικεφαλής της φρουράς του!

Ο Πάπας Φραγκίσκος απομάκρυνε τον επικεφαλής της φρουράς του!

Ο επικεφαλής της «Ελβετικής φρουράς», που είναι επιφορτισμένη από το 1506 με την φύλαξη των προκαθήμενων της Καθολικής Εκκλησίας, αποπέμφθηκε από τον Πάπα Φραγκίσκο, λόγω της αυταρχικής του συμπεριφοράς

Ο Πάπας Φραγκίσκος απομάκρυνε τον επικεφαλής της φρουράς του!
Ο Ντανιέλ Ανρίγκ, συνταγματάρχης και αρχηγός της «Ελβετικής φρουράς», που είναι στην υπηρεσία φύλαξης του Πάπα εδώ και πέντε αιώνες, απομακρύνθηκε από την θέση του μετά από εντολή του Πάπα Φραγκίσκου. Ο Ανρίγκ, σύμφωνα με την εφημερίδα του Βατικανού L'Osservatore Romano θα παραμείνει στην υπηρεσία του μέχρι και την περίοδο των Χριστουγέννων και μετά θα αντικατασταθεί από τον αναπληρωτή του.

Ένας από τους 110 αξιωματικούς, που απαρτίζουν την «Ελβετική φρουρά», δήλωσε στα Ιταλικά μέσα ότι «αυτό είναι το τέλος μιας δικτατορίας», σχολιάζοντας την απομάκρυνση του Ανρίγκ, ενώ το Βατικανό δεν έκανε καμιά επίσημη ανακοίνωση για το θέμα.

Κλείσιμο


Η ανακοίνωση της L'Osservatore Romano ήταν λιτή και ανέφερε: «Ο Άγιος Πατέρας αποφάσισε ότι ο συνταγματάρχης Ντανιέλ Ανρίγκ θα τερματίσει την θητεία του στις 31 Ιανουαρίου μετά την ολοκλήρωση της αποστολής του».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Πάπας Φραγκίσκος είναι δυσαρεστημένος με τον Ανρίγκ, όχι μόνο για την αυταρχική συμπεριφορά στους υφισταμένους του, αλλά και επειδή πρόσφατα ανακαίνισε ένα μεγάλο και πολυτελές διαμέρισμα μέσα στο Βατικανό για εκείνον και την οικογένειά του, αφού είναι ο τόπος κατοικίας της «Ελβετικής φρουράς».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης