Harold Hamm: Πού καιρός για διαζύγιο... Πρόλαβε να τον «ξετινάξει» το πετρέλαιο!

Harold Hamm: Πού καιρός για διαζύγιο... Πρόλαβε να τον «ξετινάξει» το πετρέλαιο!

Από τα τέλη Αυγούστου, ο Hamm βλέπει την τιμή της μετοχής του να διολισθαίνει, με αποτέλεσμα η περιουσία του να πέφτει στα 10 δισ. δολάρια την Παρασκευή

Harold Hamm: Πού καιρός για διαζύγιο... Πρόλαβε να τον «ξετινάξει» το πετρέλαιο!
Από αλλού το περίμενε και από αλλού του 'ρθε του Harold Hamm, του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, για τον οποίο οι αναλυτές προέβλεπαν το περασμένο καλοκαίρι πως το διαζύγιο από τη γυναίκα του θα μπορούσε να του στοιχίσει τη μισή περιουσία του.

Σήμερα, η αμύθητη περιουσία του ιδρυτή της πετρελαϊκής Continental Resources, ύψους 20 δισ. δολαρίων, έχει όντως μειωθεί στο μισό όχι όμως εξαιτίας της αντιδίκου, αλλά εξαιτίας του πετρελαίου.

Από τα τέλη Αυγούστου, ο Hamm βλέπει την τιμή της μετοχής του να διολισθαίνει, με αποτέλεσμα η περιουσία του να πέφτει στα 10 δισ. δολάρια την Παρασκευή. Κανείς βέβαια δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακριβώς ποιες άλλες υποχρεώσεις έχει, αν έχει άλλα assets ή αν έχει πάρει δάνεια, γεγονός πάντως παραμένει ότι έχει χάσει τουλάχιστον τα μισά απ' όσα είχε μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Κλείσιμο
Τα άσχημα έρχονται πάντα παρέα κι αυτό βρήκε εφαρμογή και στην περίπτωση Hamm, αφού είναι σε εξέλιξη και η διαμάχη για το πολύκροτο διαζύγιό του. Τον περασμένο μήνα ο δικαστής απεφάνθη ότι πρέπει να καταβάλει στην πρώην σύζυγό του, Sue Ann, σχεδόν 1 δισ. δολάρια για την έκδοση του διαζυγίου. Επίσης, αποφασίστηκε να τεθούν ως ενέχυρο 20 εκατ. μετοχές της Continental. Ο δικηγόρος της Sue Ann, πάντως, δήλωσε ότι η πελάτισσά του πάει για περισσότερα.

Φυσικά, ο Harold Hamm είναι ακόμα πλούσιος. Ακόμα και με περιουσία 8-10 δισ. δολάρια, μπορεί ακόμα να ζήσει τη ζωή που έχει συνηθίσει να ζει.

Το γεγονός ωστόσο ότι έχασε τόσο ξαφνικά το 50% του πλούτου του, αποδεικνύει πως η δημιουργία ή η καταστροφή μιας ολόκληρης περιουσίας εν μια νυκτί, δεν αφορά μόνον τις εταιρείας του τεχνολογικού ή του χρηματιστηριακού κλάδου. Ακόμα και το πετρέλαιο, μια από τις παλαιότερες και σταθερότερες πηγές πλούτου, έχει πλέον γίνει πιο επισφαλές.  

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης