Ειδική ομάδα κομάντο θα φυλάει το παλάτι του Ερντογάν

Ειδική ομάδα κομάντο θα φυλάει το παλάτι του Ερντογάν

Μια ομάδα κομάντο, εκπαιδευμένων για δύσκολες αποστολές, θα αντικαταστήσει την  αστυνομία στην φύλαξη του νέου επιβλητικού παλατιού του Ερντογάν - Δεν γνωρίζει πόσα δωμάτια έχει το τεράστιο μέγαρο, δηλώνει στην Hurriyet ο επικεφαλής της κατασκευαστικής εταιρείας

Ειδική ομάδα κομάντο θα φυλάει το παλάτι του Ερντογάν
Η προστασία του νέου παλατιού του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ανατεθεί σε μια ειδική ομάδα κομάντο, που θα είναι εκπαιδευμένοι για δύσκολες αποστολές, δήλωσε πρόσφατα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Ismet Yilmaz.

Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό η φύλαξη του παλατιού γίνεται μέχρι τώρα από τις δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες στις 29 Νοεμβρίου αντιμετώπισαν διαδηλώσεις φοιτητών έξω από το Ak Saray, όπως αποκαλείται στα τουρκικά το «Λευκό Παλάτι», που έχει επισύρει αντιδράσεις για το υψηλό κόστος του, το οποίο υπολογίζεται στα 615 εκατομμύρια δολάρια.

Κλείσιμο


Ο Yilmaz δήλωσε ότι η φύλαξη του παλατιού θα είναι 24ωρη και παράλληλα, οι δυνάμεις των κομάντο θα ενισχυθούν και από μια «δύναμη γρήγορης επέμβασης», η οποία θα συσταθεί για να αντιμετωπίζει κάθε πιθανή επίθεση.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι απαντούν στα σχόλια για το υπερβολικό κόστος του παλατιού, που κτίστηκε ειδικά για να φιλοξενήσει τον Ερντογάν, αναφέροντας ότι το Ak Saray δείχνει την δύναμη της Τουρκίας σε όλο τον κόσμο.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Rönesans Holding, o Erman Ilıcak, μίλησε για την νέα κατοικία του Τούρκου προέδρου στην εφημερίδα Hurriyet. Ο Ilıcak υπεραμύνθηκε της πολυτελούς κατασκευής, λέγοντας ότι «αποτελεί κληρονομιά» για τις επόμενες γενιές και το παρομοίασε με άλλα εμβληματικά κτήρια της τουρκικής ιστορίας, όπως είναι το Μαυσωλείο του Κεμάλ Ατατούρκ.

Ερωτώμενος, αν αληθεύει ότι το «Λευκό Παλάτι» διαθέτει 1.000 δωμάτια, ο εκπρόσωπος της εταιρείας ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει πόσα είναι τα δωμάτια του κτηρίου και πρόσθεσε ότι δεν είναι εξουσιοδοτημένος να ανακοινώσει το ακριβές ποσόν που κόστισε το έργο.

Στον δικό του «Λευκό Οίκο» ο Ερντογάν φιλοξένησε τον Πάπα Φραγκίσκο, που επισκέφθηκε την Άγκυρα πρόσφατα, καθώς και τον  Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, την Δευτέρα.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης