Συνέλαβαν τη σύζυγο και την κόρη του ηγέτη των τζιχαντιστών!

Συνέλαβαν τη σύζυγο και την κόρη του ηγέτη των τζιχαντιστών!

Πρόκειται για την δεύτερη σύζυγο του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι - Ταξίδευε με πλαστό διαβατήριο, συνοδευόμενη από μια από τις κόρες της και ανακρίνεται στους χώρους του υπουργείου Αμυνας - Ο λιβανικός στρατός συνέλαβε και κρατεί τη γυναίκα "σε συντονισμό με ξένη υπηρεσία Πληροφοριών" 

Συνέλαβαν τη σύζυγο και την κόρη του ηγέτη των τζιχαντιστών!
Ο στρατός του Λιβάνου συνέλαβε και κρατεί τη σύζυγο και μια από τις κόρες του ηγέτη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι που προσπάθησαν να περάσουν από τη Συρία στο έδαφος του Λιβάνου πριν από λίγες ημέρες, σύμφωνα με αξιωματούχους των λιβανικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι αξιωματούχοι απέφυγαν να δημοσιοποιήσουν το όνομα και την εθνικότητα της γυναίκας, την οποία περιέγραψαν ως "μία από τις συζύγους" του αλ-Μπαγκντάντι.

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Le Monde", η γυναίκα που έχει συλληφθεί από το στρατό του Λιβάνου είναι η δεύτερη σύζυγος του ηγέτη των τζιχαντιστών ενώ το κορίτσι που ήταν μαζί της, είναι οκτώ με εννέα ετών. 

Η σύλληψή τους έγινε πριν δέκα ημέρες, όπως αναφέρει στρατιωτική πηγή , υπό καθεστώς ανωνυμίας. Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα, η γυναίκα συνελήφθη στο συνοριακό πέρασμα κοντά στην πόλη Αρσάλ, πριν από δέκα ημέρες. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας As-Safir, ο λιβανικός στρατός συνέλαβε και κρατεί την γυναίκα "σε συντονισμό με ξένη υπηρεσία Πληροφοριών".
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γυναίκα ταξίδευε με πλαστό διαβατήριο, συνοδευόμενη από μια από τις κόρες της και ανακρίνεται στους χώρους του υπουργείου Αμυνας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου έχουν οργανώσει επιχείρηση καταδίωξης των υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους και βρίσκονται σε υψηλή επιφυλακή στα συνοριακά περάσματα.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις υπόπτων για σχεδιασμό επιθέσεων με στόχο την επέκταση της επιρροής του Ισλαμικού Κράτους στον Λίβανο.

Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι κάλεσε, σε ομιλία του που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 13 Νοεμβρίου, τους υποστηρικτές του να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά της ηγεσίας της Σαουδικής Αραβίας και ισχυρίσθηκε ότι το αυτόκλητο "χαλιφάτο" του εξαπλώνεται στη Σαουδική Αραβία και σε ακόμη τέσσερις αραβικές χώρες. Ωστόσο η νέα αυτή εξέλιξη με τη σύλληψη δύο δικών του ανθρώπων δημιουργεί νέα δεδομένα και όλοι αναμένουν ποια θα είναι η απάντηση του ισχυρού άντρα των τζιχαντιστών.

Εξετάσεις DNA πραγματοποιήθηκαν για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται πραγματικά για παιδί του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από ιστοσελίδες του Ισλαμικού Κράτους.

Η σύλληψη αποτελεί πλήγμα για τον αλ-Μπαγκντάντι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί κατά της οργάνωσης που έχει συλλάβει πλήθος ξένων, ιρακινών και σύρων ομήρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης