Περίπου 300 Σουηδοί έχουν γίνει τζιχαντιστές

Περίπου 300 Σουηδοί έχουν γίνει τζιχαντιστές

Έχουν εγκαταλείψει τη χώρα για να μπουν στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους - Εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα εκπαίδευσης, μαθαίνουν πώς να γίνουν τρομοκράτες, να χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες και όπλα

Περίπου 300 Σουηδοί έχουν γίνει τζιχαντιστές
Στη λίστα των «αλλοδαπών» τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, που αυξάνεται διαρκώς, έρχονται να προστεθούν περίπου 300 Σουηδοί.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, Άντερς Τόρνμπεργκ, μέχρι  και 300 είναι όσοι έχουν εγκαταλείψει τη Σουηδία για να ενταχθούν στο ΙΚ.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό της Σουηδίας, SR, ο Τόρνμπεργκ δήλωσε: «Εκατό περιπτώσεις προσώπων που έχουν φύγει για να συμμετάσχουν στις μάχες έχουν επιβεβαιωθεί, υπάρχουν, επιπλέον, περιπτώσεις που θεωρούνται ύποπτες (…) έπειτα υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν καταγραφθεί, με τον αριθμό συνολικά να φθάνει στους 250, 300 ανθρώπους».

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τον ίδιο ο αριθμός των υποψηφίων τζιχαντιστών που εγκαταλείπουν την χώρα τους για να πάνε στη Συρία αυξάνεται με μεγάλη ταχύτητα. 

«Εκεί, ένας συγκεκριμένος αριθμός νεαρών Σουηδών φεύγουν και ε συνέχισε ο Τόρνμπεργκ.
«Οι ίδιοι ξεπερνούν τα όρια της ανθρώπινης συμπεριφοράς, (…) πολεμούν και σκοτώνουν άλλους ανθρώπους», επισήμανε. 

Επιστρέφοντας στη Σουηδία, ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά είναι έτοιμα να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες και αποτελούν το αντικείμενο στενής παρακολούθησης από τις αρχές, διευκρίνισε ο επικεφαλής των σουηδικών υπηρεσιών πληροφοριών. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης