WSJ: Αποτυχία στο σχεδιασμό προκάλεσε την πτώση του σκάφους της Virgin Galactic;

WSJ: Αποτυχία στο σχεδιασμό προκάλεσε την πτώση του σκάφους της Virgin Galactic;

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν προς αυτή την εκδοχή - Τι λένε ειδικοί στην ασφάλεια των πτήσεων εξετάζοντας τα ευρήματα

WSJ: Αποτυχία στο σχεδιασμό προκάλεσε την πτώση του σκάφους της Virgin Galactic;
Σε αποτυχία στον σχεδιασμό παρά σε έκρηξη της μηχανής δείχνουν τα πρώτα στοιχεία ότι οφείλεται η πτώση του SpaceShipTwo, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που επικαλείται η Wall Street Journal.

Επικαλούμενοι ειδικούς σε θέματα ασφάλειας και μια πηγή που γνωρίζει την πορεία των εν εξελίξει ερευνών η WSJ υποστήριζει ότι αυτή είναι μια εκδοχή που αντιμετωπίζουν οι ερευνητές χωρίς έχουν καταλήξει ωστόσο σε τελικά συμπεράσματα καθώς μια δυσλειτουργία στη μηχανή μπορεί να προκάλεσε την οξεία αύξηση των φορτίων στο σκελετό του σκάφους.

Βασιζόμενοι, όμως, στις πρώτες εικόνες και τα πρώτα στοιχεία εστιάζουν αρχικά σε αεροδυναμικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την έκρηξη του σκάφους που οδήγησε στο θάνατο τον έναν από τους δύο επιβαίνοντες πιλότους και στον σοβαρό τραυματισμό του δεύτερου.

Οι δεξαμένες καυσίμου και η μηχανή του SpaceShip Two βρέθηκαν σε μεγάλο βαθμό άθικτες με ειδικούς στην ασφάλεια των πτήσεων να υποστηρίζουν ότι το στοιχείο αυτό, όπως και το ότι βρέθηκαν σε μικρή απόσταση από τα υπόλοιπα συντρίμμια, υποδηλώνουν ότι δεν υπήρξε έκρηξη στο σύστημα προώθησης πριν να αρχίσει η συντριβή του σκάφους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης