Κόσοβο: Βανδαλισμοί με γκράφιτι υπέρ του Ισλαμικού Κράτους σε τοίχο σερβικής Μονής

Κόσοβο: Βανδαλισμοί με γκράφιτι υπέρ του Ισλαμικού Κράτους σε τοίχο σερβικής Μονής

Αναγράφονται οι φράσεις: «Το χαλιφάτο έρχεται», «ISIS» και «UCK» - Η αστυνομία συνέλαβε τρεις νεαρούς ως ύποπτους

Κόσοβο: Βανδαλισμοί με γκράφιτι υπέρ του Ισλαμικού Κράτους σε τοίχο σερβικής Μονής
Γκράφιτι υπέρ του Ισλαμικού Κράτους εμφανίστηκαν στον πέτρινο περίβολο της ορθόδοξης Μονής Βισόκι Ντέτσανι στο Κόσοβο. Συγκεκριμένα, αναγράφεται με κόκκινο σπρέι, στα αγγλικά, στον εξωτερικό τοίχο της Μονής η φράση: «Το χαλιφάτο έρχεται», ενώ σε βοηθητικό κτίριο, που ανήκει επίσης στο μοναστήρι γράφει «ISIS» και Ου Τσε Κα (UCK).

Ο ηγούμενος της Μονής Σάββα Γιάνιτς εξέφρασε την ανησυχία του, αφού όπως είπε «το γεγονός απεικονίζει τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στο Κόσοβο», ενώ ανέφερε ως ένδειξη της αποφασιστικότητας των δραστών το γεγονός ότι κατάφεραν να προσεγγίσουν το μοναστήρι παρά τα αυξημένα μέτρα ασφάλειας που άρχισε να εφαρμόζει εδώ και μερικές ημέρες η ιταλική δύναμη της KFOR, που έχει την ευθύνη για την προστασία της Μονής.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι στο προφίλ του, σε κοινωνικό δίκτυο, έγραψε: «Τα γκράφιτι στον τοίχο της Μονής του Ντέτσανι αποτελούν ένα επεισόδιο που όλοι μας πρέπει να καταδικάσουμε. Είναι πράξη βανδαλισμού κατά της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (SPC) και εναντίον όλων των πολιτών του Κοσόβου».

Κλείσιμο
Τα ΜΜΕ στην Πρίστινα αναφέρουν ότι η αστυνομία του Κοσόβου συνέλαβε τρεις νεαρούς ως ύποπτους για την αναγραφή των γκράφιτι στη σερβική Μονή Βισόκι Ντέτσανι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης