Μαχμούντ Αμπάς: Οι Ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου δε θα μείνουν ατιμώρητοι

Μαχμούντ Αμπάς: Οι Ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου δε θα μείνουν ατιμώρητοι

«Ήρθε η ώρα η κατοχή του Ισραήλ να σταματήσει. Ήρθε η στιγμή να κλείσει το κεφάλαιο της τραγωδίας», τόνισε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής

 

Μαχμούντ Αμπάς: Οι Ισραηλινοί εγκληματίες πολέμου δε θα μείνουν ατιμώρητοι

Μία ημέρα μετά την ανάληψη του ελέγχου της Λωρίδας της Γάζας από την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της οποίας ηγείται ο Μαχμούντ Αμπάς, έπειτα από συμφωνία ανάμεσα στη Φατάχ και τη Χαμάς, ο πρόεδρος πραγματοποίησε ομιλία στο πλαίσιο της 69ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Κλείσιμο

Ο Αμπάς ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος, όπως ήταν αναμενόμενο, στο Ισραήλ, λέγοντας πως το Τελ Αβίβ επιμένει στην κατάληψη των εδαφών της Παλαιστίνης και ότι δεν ήταν απαραίτητο να εξαπολύσει η ισραηλινή κυβέρνηση τέτοιου είδους επίθεση που οδήγησε σε χιλιάδες θανάτους.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος τόνισε πως σημειώθηκε πραγματική γενοκτονία με τη λίστα των μαρτύρων, εκ των οποίων παιδιά, όπως είπε, να είναι τεράστια.

«Η διαφορά με αυτή τη γενοκτονία είναι ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους», δήλωσε ο Αμπάς και πρόσθεσε πως τέτοιου επιπέδου επιθέσεις δεν αρμόζουν στη σύγχρονη εποχή.

«Εγκλήματα πολέμου διαπράχθηκαν μπροστά στα μάτια του κόσμου. Η ζωή ενός Παλαιστινίου είναι όσο σημαντική όσο καθενός άλλου», επισήμανε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο οποίος τόνισε: «Στο όνομα της Παλαιστίνης, δηλώνω εδώ σήμερα, πως δε θα ξεχάσουμε, ούτε θα συγχωρήσουμε, ούτε θα επιτρέψουμε εγκληματίες πολέμου να ξεφύγουν ατιμώρητοι».

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι θα αντισταθούν στην ισραηλινή κατοχή και επισήμανε ότι ο θρήνος, ο θυμός οδηγεί τον κόσμο να εγκαταλείψει την ανθρωπιά, τις αξίες και την ηθική του.

Βέβαια, πρόσθεσε πως θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της διεθνούς νομοθεσίας, αλλά δήλωσε ότι παρότι οι Παλαιστίνιοι έβλεπαν την κλιμάκωση της ισραηλινής παραβίασης, «διατηρήσαμε εξαιρετική αυτοσυγκράτηση, ώστε να δώσουμε ευκαιρία στις προσπάθειες των ΗΠΑ».

Κατηγόρησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι εξακολουθεί να συνεχίζει την κατοχή εδαφών και τόνισε πως αυτό που επιθυμεί είναι ένα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος που επιζητά την συνεργασία με τους γείτονές του.

«Όταν ο εθνικός διάλογός μας πέτυχε και σχηματίσαμε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας, το Ισραήλ συνέχισε να θέλει να παραβιάζει τη γη μας και την εθνική ενότητά μας. Που οδεύουμε από εδώ και στο εξής;», διερωτήθηκε ο Αμπάς, ο οποίος δήλωσε ότι είναι αδύνατο να επιστρέψουμε στον κύκλο διαπραγματεύσεων που αποτυγχάνουν.

«Δεν υπάρχει νόημα ή αξία στις διαπραγματεύσεις που δεν έχουν σκοπό τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής», τόνισε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι «ήρθε η ώρα η κατοχή να σταματήσει» και «ήρθε η στιγμή να κλείσει το κεφάλαιο της τραγωδίας».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης