Ντομινίκ Στρος Καν: Με σταματούν στο δρόμο και μου λένε πως... με χρειάζονται

Ντομινίκ Στρος Καν: Με σταματούν στο δρόμο και μου λένε πως... με χρειάζονται

Ξεκαθάρισε πως δεν επιστρέφει στην πολιτική - Ο πρώην επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού εργάζεται σήμερα ως σύμβουλος κυβερνήσεων και μεγάλων επιχειρήσεων σε πολλές χώρες του κόσμου

Ντομινίκ Στρος Καν: Με σταματούν στο δρόμο και μου λένε πως... με χρειάζονται
«Έχω αφήσει πίσω μου την πολιτική», αυτό φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε οικείους του ο πρώην... Καζανόβας του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.

O πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αποκλείει την επιστροφή του στην πολιτική και δίνει τη δική του απάντηση στις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες, θα ήταν καλύτερος πρόεδρος στο Μέγαρο των Ηλυσίων από τον Φρανσουά Ολάντ.

Κλείσιμο
Στην ιστοσελίδα της, η γαλλική εφημερίδα που αποκαλύπτει τις προθέσεις του DSK, τον απεικονίζει αξύριστο και παραμελημένο, σε ταξίδι που πραγματοποίησε στην Τυνησία στις 12 Ιουνίου.

Δύο χρόνια μετά την εκλογή του Ολάντ στη γαλλική προεδρία και με την οικονομία της χώρας να έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα, ο Στρος Καν φέρεται να έχει πει σε δικούς του ανθρώπους ότι έχει αφήσει πίσω του την πολιτική. «Κατ' αρχάς δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ με την πολιτική και κατά δεύτερον, ακόμα κι αν είχα, δεν ξέρω αν θα ήταν εφικτό»,φέρεται να είπε ο Στρος Καν.

Η πολιτική «αποκαθήλωση» του DSK ήρθε το 2012, όταν είδε το φως της δημοσιότητας το μέγα-ροζ σκάνδαλο στο ξενοδοχείο Sofitel στις ΗΠΑ, μία από τις ερωτικές φωλιές του, όπου απολάμβανε τη συντροφιά με πόρνες πολυτελείας.

Ο ίδιος, πάντως, έχει παραδεχτεί ότι πολλοί συμπολίτες του όταν τον βλέπουν στο δρόμο, του εκφράζουν την υποστήριξή τους. «Στο δρόμο με σταματούν πολλοί, κάθε πενήντα μέτρα για μου πουν: Σας έχουμε ανάγκη. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που πιστεύουν το αντίθετο, όμως δεν διασχίζουν το δρόμο για μου το πουν...». 

Ο πρώην επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού εργάζεται σήμερα ως σύμβουλος κυβερνήσεων και μεγάλων επιχειρήσεων σε πολλές χώρες του κόσμου: Στη Ρωσία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης