Σομαλία: Ελεύθεροι 11 ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι από πειρατές

Σομαλία: Ελεύθεροι 11 ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι από πειρατές

Έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια - Κατάφεραν να διαφύγουν και να μεταφερθούν σε κοντινό χωριό

Σομαλία: Ελεύθεροι 11 ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι από πειρατές
Έπειτα από σχεδόν τέσσερα χρόνια αφέθηκαν ελεύθεροι έντεκα ναυτικοί που κρατούνταν όμηροι από Σομαλούς πειρατές.

Το πλήρωμα του πλοίου MV Albedo, σύμφωνα με την εφημερίδα  The Telegraph, κατάφερε να διαφύγει με τη βοήθεια κάποιων από των πειρατών απαγωγέων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε κοντινό χωριό.

«Λίγοι από αυτούς φορούσαν παπούτσια, κάποιοι φορούσαν μόνο τα εσώρουχά τους, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν από το παράθυρο και να καταφύγουν σε ασφαλή τοποθεσία», ανέφερε τοπικός αξιωματούχος.

Κλείσιμο
«Τους έχουμε μεταφέρει σε ένα ξενοδοχείο, όπου μπορούν να απολαύσουν τον κλιματισμό, το ζεστό νερό και όλοι τους είναι χαρούμενοι. Η κατάστασή τους δεν ήταν κακή, αλλά όλοι μας είπαν τρομερές ιστορίες από την εμπειρία τους», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πολλοί εξ αυτών δέχονταν απειλές για τη ζωή τους και οι περισσότεροι δεν λάμβαναν τροφή ακόμα και για τρεις ημέρες.

«Έχουν μεγάλη απώλεια κιλών, αλλά η υγεία τους είναι σχετικά καλή και η διάθεσή τους επίσης, αν κρίνει κανείς όσα πέρασαν», δήλωσε πηγή που δεν κατονομάζεται.

Η ομηρία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2010, όταν το ιρανικής σημαίας μεταφορικό πλοίο κατελήφθη από Σομαλούς πειρατές 900 μίλια μακριά από το Μογκαντίσου.

Κατά τη διάρκεια της αρπαγής τους, ένα από τα μέλη του πληρώματος έχασε τη ζωή του και τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν σε κτίριο που είχαν στην κατοχή τους οι πειρατές.

Οι τελευταίοι ζήτησαν το ποσό των περίπου δέκα εκατ. δολαρίων από την ιρανική πλοιοκτήτρια εταιρία.

Πριν ένα χρόνο ένας Πακιστανός επιχειρηματίας κατάφερε να εξασφαλίσει 1,2 εκατ. δολάρια για την απελευθέρωση των Πακιστανών ομήρων, αλλά το υπόλοιπο πλήρωμα με καταγωγή από το Ιράν, το Μπαγκλαντές, την Ινδία και τη Σρι Λάνκα παρέμενε υπό τον έλεγχο των Σομαλών πειρατών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης