Ανατολική Ουκρανία: Αναγνωρίζει τα δημοψηφίσματα η Μόσχα

Ανατολική Ουκρανία: Αναγνωρίζει τα δημοψηφίσματα η Μόσχα

Εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου δηλώνει «σιβυλλικά» ότι ο Πούτιν θα σεβαστεί τη λαϊκή βούληση

Ανατολική Ουκρανία: Αναγνωρίζει τα δημοψηφίσματα η Μόσχα
Έμμεση αναγνώριση των αποτελεσμάτων στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ ενδέχεται να αποτελεί η ρήση, από ρωσικής πλευράς, ότι η Μόσχα θα σεβαστεί τη λαϊκή βούληση.

«Σεβόμαστε τη θέληση του λαού των περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ και υπολογίζουμε σε πρακτική εφαρμογή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος με πολιτισμένο τρόπο, χωρίς επανάληψη της βίας και μέσω του διαλόγου» αναφέρει το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Κλείσιμο
Εκπρόσωπος του προέδρου της Ρωσίας, δήλωσε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα διαμορφώσει την αντίδρασή του στα δημοψηφίσματα για την ανεξαρτησία που διεξήχθησαν στην ανατολική Ουκρανία, «αναλόγως του αποτελέσματος».

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Κομερσάντ, διευκρίνισε πως ο Ρώσος πρόεδρος θα αντιδράσει στα δημοψηφίσματα «αναλόγως του αποτελέσματος» και πως «είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς εκ των προτέρων» ποια θα είναι η αντίδραση αυτή.

Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε «απόλυτη βλακεία» τις δυτικές επικρίσεις για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση.

Ερωτηθείς, δε, εάν η στάση του Πούτιν θα επηρεαστεί από την απόφαση των αυτονομιστών να μην εισακούσουν την έκκλησή του για αναβολή των δημοψηφισμάτων, ο Πέσκοφ σημείωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος «δεν ζήτησε αναβολή, αλλά έκανε μία σύσταση».

Παραδέχτηκε, δε, ότι «θα ήταν δύσκολο» για τους ρωσόφιλους να εισακούσουν τη σύσταση της Μόσχας, «με δεδομένες τις πραγματικές κινήσεις μάχης» στην περιοχή.

«Οι κάτοικοι έπρεπε να ενεργήσουν βάσει του δικού τους σχεδίου και προχωρώντας με γνώμονα την πραγματική κατάσταση» υπογράμμισε επίσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης