Σομαλία: Επτά νεκροί σε βομβιστική επίθεση στο Μογκαντίσου

Σομαλία: Επτά νεκροί σε βομβιστική επίθεση στο Μογκαντίσου

Ανάμεσά τους ένας αξιωματικός της αστυνομίας - Κλιμάκωση των συστηματικών δολοφονιών αξιωματούχων της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες

Σομαλία: Επτά νεκροί σε βομβιστική επίθεση στο Μογκαντίσου
Βομβιστική επίθεση προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον επτά ανθρώπων, ανάμεσά αυτών και ενός αξιωματικού της αστυνομίας, στο Μογκαντίσου, σε μια ενέργεια την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση αλ Σεμπάαμπ των Σομαλών ανταρτών. Η επίθεση αυτή προστίθεται σε μια σειρά ενεργειών των τελευταίων ημερών στη σομαλική πρωτεύουσα.

Αξιωματικοί των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφεραν ότι μια βόμβα που πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Αμπντικάφι Χιλόουλε Οσμάν, αξιωματικός της αστυνομίας και πρώην στέλεχος της αυτοδιοίκησης στην πρωτεύουσα. Ο αξιωματικός σκοτώθηκε από την έκρηξη, όπως επίσης και δύο αστυνομικοί συνοδοί του και τέσσερις πολίτες. Άλλες πηγές ανέφεραν ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στο πλάι του δρόμου και όχι στο όχημα του προσώπου που αποτελούσε το στόχο της επίθεσης.

Κλείσιμο
Η οργάνωση Σεμπάμπ, η οποία συνδέεται με την αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση περιγράφοντας τον Χιλόουλε Οσμάν ως έναν «εχθρό του Αλλάχ» ο οποίος εργαζόταν, σύμφωνα με την ίδια, για ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Η Σεμπάμπ έχει κλιμακώσει τις συστηματικές δολοφονίες αξιωματούχων της κυβέρνησης τους τελευταίους μήνες, προβαίνοντας σε επιθέσεις στην πρωτεύουσα, στην κεντρική και στη βόρεια Σομαλία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης