Ο μυστηριώδης θάνατος της Peaches Geldof και η παραθρησκευτική οργάνωση

Ο μυστηριώδης θάνατος της Peaches Geldof και η παραθρησκευτική οργάνωση

Μέλος μίας «αίρεσης» που καλούσε σε σεξουαλικά όργια με όπιο, ηρωίνη, κοκαΐνη και μεσκαλίνη ήταν η 25χρονη κόρη του Geldof - Γιατί χαρακτήριζε το θάνατο σε νεαρή ηλικία «ρομαντικό»

Ο μυστηριώδης θάνατος της Peaches Geldof και η παραθρησκευτική οργάνωση

Λένε ότι το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει και είναι σίγουρο ότι η Peaches Geldof έμοιαζε περισσότερο από κάθε άλλον στην αδικοχαμένη μητέρα της Paula Yates.

Η Paula πέθανε το 2000 στα 41 της από υπερβολική δόση ηρωίνης, στην οποία είχε εθιστεί μέσω της σχέσης της με τον Michael Hutchence, τον τραγουδιστή της INXS. H Yates είχε πολύ έντονη προσωπικότητα, ήταν παρουσιάστρια και fashion icon, με ακραίες ενδυματολογικές επιλογές και σοκαριστικές δηλώσεις. Και ο πατέρας της Peaches, όμως, ο ροκ σταρ Bob Geldof, ήταν ένας πασίγνωστος μουσικός και ενεργός ακτιβιστής.

Κλείσιμο

Η Peaches είχε εμμονή με τη μητέρα της, παρ' όλο που την είχε χάσει από υπερβολική δόση ναρκωτικών σε ηλικία 11 ετών, γεγονός που δύσκολα ξεπέρασε, όπως η ίδια είχε πει σε συνέντευξή της.

Από το 2012 ήταν παντρεμένη με τον μουσικό Τόμας Κοέν, τον δεύτερο σύζυγό της, με τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά. Ο θάνατός της κόρης του Bob Geldof και της Paula Yates, διαπιστώθηκε από την αστυνομία του Κεντ, και τελευταίες πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για θάνατο από φυσικά αίτια.



Οι τελευταίες φωτογραφίες της Peaches όμως την δείχνουν υπερβολικά αδύνατη και χλωμή. Ο θάνατος της μητέρας της αλλά και πρωτύτερα του Michael Hutchense με τον οποίο ζούσε κάποιο διάστημα, φαίνεται ότι δεν ξεπεράστηκε εύκολα. Σύμφωνα με δικές της μαρτυρίες, οι αλλαγές στη ζωή της από τα επτά της χρόνια και έπειτα ήταν δραστικές.

«Διαλύθηκε ο γάμος των γονιών μου μπροστά στους παπαράτσι, και μετά ζούσα ανάμεσα σε δύο σπίτια, και είδα την μητέρα μου από μια υπέροχη επαγγελματία που έγραφε βιβλία για παιδιά και έκανε καταπληκτικές εκπομπές να πέσει στα ναρκωτικά και μόλις πέθανε ο Hutchense, η μητέρα μου έγινε ένα ράκος, που απλώς έπαιρνε χάπια και ναρκωτικά για να μπορεί να “βγάλει” τη μέρα. Και από την άλλη μεριά ήταν ο πατέρας μου, απατημένος και πληγωμένος από όλο αυτό, που όταν ζούσαμε μαζί του είχαμε μια τυπική και κανονική ζωή. Διάβασμα, μαθήματα, και ύπνος από τις οκτώ. Ήταν φυσιολογικό όλα αυτά να μου την βαρέσουν στο κεφάλι», είχε δηλώσει.



Τα ναρκωτικά και το αλκοόλ ξεκίνησαν ακριβώς μετά το θάνατο της μητέρας της. Μετά τα 11 της χρόνια, η Peaches τελείωσε κουτσά - στραβά το σχολείο αλλά πάντα ήθελε να ασχολείται με μουσική, μόδα και άλλα πράγματα. Ήδη στα 19 της χρόνια το 2008 είχε κάνει χιλιόμετρα σε πασαρέλες και είχε μετακομίσει στην Αμερική ακολουθώντας τον πρώτο της άντρα, τον 37χρονο Max Drummey με τον οποίο χώρισε το 2009 ύστερα από γάμο εννέα μηνών.

Οι ΗΠΑ έμαθαν το όνομα Peaches Geldof, από το site Reddit, όπου ένας χρήστης περιέγραψε μια σχεδόν εξωπραγματική βραδιά με μια celebrity από την Ευρώπη, όπου έκανε μαζί της ηρωίνη, πήρε viagra, έκανε σεξ για ώρες και ξύπνησε σε ένα κέντρο απεξάρτησης Σαϊεντολόγων, όπου τον είχε πάρει μαζί της η μικρή. Το ρεπορτάζ συνοδευόταν με γυμνές φωτογραφίες της Peaches με τα χαρακτηριστικά της τατουάζ να κάνουν αδύνατη την άρνηση ότι είναι αυτή.

Η κόρη του διάσημου μουσικού της ροκ επέστρεψε στη Βρετανία, όπου έγινε παρουσιάστρια της βρετανικής τηλεόρασης, είχε συνεργασία ως αρθρογράφος με μεγάλες βρετανικές εφημερίδες, ενώ δούλευε και ως μοντέλο. Και όπου φυσικά έγινε το “πρότυπο” για το πως να ξενυχτά κανείς μέχρι το πρωί. Όλα αυτά σταμάτησαν, όμως, όταν γνώρισε τον δεύτερο σύζυγο της, Thomas Cohen, επίσης μουσικό.



Και παρ' όλο που είχε ένα - δύο δημόσια ατυχήματα με τη μητρότητα, (ένα καροτσάκι που της έπεσε με αποτέλεσμα ο πρωτότοκος γιος της να κυλήσει στο πεζοδρόμιο και η Daily Mail να την κάνει πρωτοσέλιδο) όλοι μιλούσαν για την απόλυτη μεταμόρφωσή της σε υποδειγματική μητέρα, που μάλιστα προωθούσε το “bonding parenting”, την συνεχή φυσική επαφή δηλαδή με τη μητέρα και τον πατέρα, δίνοντας πολλές τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Δυστυχώς φαίνεται ότι η μοίρα της επιφύλασσε ένα ξαφνικό τέλος που δεν την άφησε να "είναι πρότυπο για τους δυο γιους μου και να μην τους απογοητεύσω ποτέ" όπως είχε δηλώσει στην τελευταία της συνέντευξη ένα μήνα πριν τον θάνατο της.

Φιλικό πρόσωπο της 25χρονης πάντως, δήλωσε πως η κόρη του Geldof πίστευε ότι το να πεθάνει νέα «ήταν ρομαντικό, σαν να άφηνε να ζει ο μύθος της».

Τι οδήγησε στο… ρομαντικό θάνατο της Peaches, όμως; Οτιδήποτε και να συνέβη στην νεαρή μητέρα δύο παιδιών, η νεκροψία νεκροτομή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, θα δώσει απαντήσεις στον πατέρα της που βιώνει για μία ακόμη φορά το θρήνο.

 

Την ίδια στιγμή, λίγες ώρες από την τραγική είδηση του χαμού της, επανέρχεται στη δημοσιότητα η επαφή της με μία παραθρησκευτική οργάνωση που φέρει το όνομα, Ordo Templi Orientis (ΟΤΟ), γνωστή και ως «Το τάγμα των Ναών της Ανατολής», σύνθημα της οποίας ήταν το «Κάνε ό,τι επιθυμείς».

Η γνωστή τηλεπερσόνα, η οποία είχε αρχίσει να ενδιαφέρεται για την οργάνωση σε ηλικία 19 ετών χάρη στον πρώτο της σύζυγο, προκαλώντας ανησυχία στην οικογένειά της, είχε αποκαλύψει την αγάπη της στην ΟΤΟ κάνοντας τατουάζ στο μπράτσο της τα αρχικά της «αίρεσης» μέσα σε μία καρδιά.

 

Πριν τρεις εβδομάδες, δε, είχε αναρτήσει στο προσωπικό της προφίλ στο Twitter μία φωτογραφία που απεικόνιζε βιβλία του ψευδοπροφήτη και ιδρυτή της οργάνωσης, Aleister Crowley, τον οποίο χαρακτήριζε «καλό συγγραφέα και στοχαστή».

Σε αντίθεση με τη γνώμη της για τον Crowley, πολλοί είναι όσοι τον θεωρούν ως τον «πιο μοχθηρό άνθρωπο στον κόσμο», ο οποίος συμμετείχε σε σεξουαλικά όργια με γυναίκες και άνδρες καλώντας τους ακολούθους του να κάνουν το ίδιο, αφού προηγουμένως είχαν κάνει χρήση οπίου, ηρωίνης, κοκαΐνης και της παραισθησιογόνου ουσίας μεσκαλίνη.

 

 















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης