«Ασπίδα» ο Ομπάμα στον αρχηγό της CIA για την κατασκοπεία γερουσιαστών

«Ασπίδα» ο Ομπάμα στον αρχηγό της CIA για την κατασκοπεία γερουσιαστών

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε τη «μεγάλη εμπιστοσύνη» του στον Τζον Μπρέναν μετά τις καταγγελίες ότι η μυστική υπηρεσία κατασκόπευε τα μέλη της Γερουσίας

«Ασπίδα» ο Ομπάμα στον αρχηγό της CIA για την κατασκοπεία γερουσιαστών
«Ασπίδα» για τον επικεφαλής της CIA, Τζον Μπρέναν, ύψωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνοντας ότι τον περιβάλλει με «μεγάλη εμπιστοσύνη» στον απόηχο των καταγγελιών από γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος ότι η μυστική υπηρεσία κατασκόπευε τα μέλη της Γερουσίας και πιθανόν παραβίασε το νόμο.

«Ο πρόεδρος έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον Τζον Μπρέναν και εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες πληροφοριών και στους επαγγελματίες (οι οποίοι εργάζονται) στη CIA» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Κλείσιμο
Την καταγγελία έκανε η πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, Νταϊάν Φαϊνστάιν, κατά τη διάρκεια μιας σκληρής ομιλίας που εκφώνησε για τον τρόπο που η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών χειρίστηκε την έρευνα που διεξήγαγε η επιτροπή για τις μεθόδους ανακρίσεων και το πρόγραμμα κράτησης και μεταγωγών υπόπτων για τρομοκρατία της εποχής Μπους.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη όλα όσα υποστηρίζει (η Φαϊνστάιν) και αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα αυτήν την υπόθεση. Όμως δεν θα κάνω κανένα σχόλιο για ζητήματα που τελούν υπό έρευνα ή υπό εξέταση από τις αρμόδιες αρχές» πρόσθεσε ο Κάρνεϊ αρκούμενος στο οτι έχουν υπάρξει επαφές μεταξύ του Λευκού Οίκου, της προέδρου της Επιτροπής και του διευθυντή της CIA.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης