Γερμανία: «Ξηλώθηκαν» δύο στελέχη για τα εξοπλιστικά

Γερμανία: «Ξηλώθηκαν» δύο στελέχη για τα εξοπλιστικά

Το δημοσίευμα θεωρεί ότι η γερμανίδα υπουργός Άμυνας μάλλον προχώρησε σε επίδειξη δυνάμεων...

Γερμανία: «Ξηλώθηκαν» δύο στελέχη για τα εξοπλιστικά
Η νέα υπουργός Άμυνας στην Γερμανία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθαίρεσε δύο στελέχη της Γενικής Γραμματείας Εξοπλισμών μετά την παρουσίαση των 15 σημαντικότερων  εξοπλιστικών από τα οποία η υπουργός δεν έμεινε ικανοποιημένη.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπουργός Άμυνας στην Γερμανία και πιθανή διάδοχος της καγκελαρίου Μέρκελ, καθαίρεσε δύο στελέχη από την Γενική Γραμματεία Εξοπλιστικών επειδή κατά την παρουσίαση των 15 σημαντικότερων εξοπλιστικών η υπουργός δεν έμεινε ικανοποιημένη.

Η υπουργός αντικατέστησε τον γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Στεφάν Μπίμελμανς καθώς και τον επικεφαλής του τμήματος Εξοπλισμών και Πληροφορικής Ντέτλεφ Ζελχάουζεν. Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel ο  Μπίμελμανς είχε προξενήσει την οργή της Φον ντερ Λάιεν όταν χορήγησε αντισταθμιστικά οφέλη ύψους 55 εκατ. ευρώ στην επιχείρηση MTU, σε σχέση με τις παραγγελίες Eurofighter, χωρίς να ενημερώσει ούτε το Κοινοβούλιο ούτε την ίδια.

Κλείσιμο
Το δημοσίευμα θεωρεί ότι η γερμανίδα υπουργός Άμυνας μάλλον προχώρησε σε επίδειξη δυνάμεων και γράφει σχετικά:"Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία μικρή επανάσταση από τα πάνω, με την οποία η Φον ντερ Λάιεν θέλει να κατακτήσει τον δέοντα σεβασμό. Στο μέλλον οι προμήθειες εξοπλισμού θα γίνονται με διαφορετικό, καλύτερο τρόπο".

Η υπουργός Άμυνας τόνισε ότι σε μία σειρά εξοπλιστικών τα οφέλη παρουσιάστηκαν μεγεθυμένα  ενώ πιθανά προβλήματα που αυτά θα παρουσίαζαν δεν αναφέρθηκαν εσκεμμένα. Μία τέτοια περίπτωση ήταν πέρυσι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος  Eurohawk για το οποίο ξοδεύτηκαν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αλλά η ανάπτυξή του εγκαταλείφθηκε τελικά τον περασμένο Μάιο. Από αυτή την υπόθεση κινδύνευσε να χάσει την θέση του ο προκάτοχος της φον ντε Λάιεν, Τόμας ντε Μεζιέρ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης