Διαμαρτυρίες και μπλόκα οδηγών φορτηγών στην Ιταλία

Διαμαρτυρίες και μπλόκα οδηγών φορτηγών στην Ιταλία

Aιτία της διαμαρτυρίας είναι το υψηλό κόστος των καυσίμων και το υψηλό επίπεδο φορολογίας - Δείτε το βίντεο με τους διαδηλωτές να χειροκροτούν αστυνομικούς που έβγαλαν τα κράνη τους

Διαμαρτυρίες και μπλόκα οδηγών φορτηγών στην Ιταλία

Μπλόκα στήθηκαν σε δρόμους του Τορίνο, του Μιλάνου, της Μπολόνια και άλλων ιταλικών πόλεων, διαδηλωτές ξεχυθήκαν σε κεντρικές πλατείες, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας οδηγών φορτηγών, μικροεπιχειρηματίων και ανέργων, ενώ την νύχτα απεργοί προσπάθησαν να εμποδίσουν την πρόσβαση στην κεντρική αγορά στην πόλη Τορίνο.

Την ίδια ώρα, ένταση σημειώθηκε σε πολλές από τις συγκεντρώσεις, με τα περισσότερα επεισόδια να λαμβάνουν χώρα στο Πεδεμόντιο, όπου πλήθος διαδηλωτών πραγματοποίησε ρίψη μολότοφ, μπουκάλια και πέτρες έξω από το κτίριο της περιφέρειας και οι αστυνομικοί απάντησαν με δακρυγόνα.

Κλείσιμο


Κύριες αιτίες της διαμαρτυρίας είναι το υψηλό κόστος των καυσίμων και το υψηλό επίπεδο φορολογίας. Παράλληλα όμως πολλοί οδηγοί, σε δηλώσεις τους προς ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι η κίνησή τους αυτή στόχο έχει να καταγγείλει γενικότερα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης: «Έχουν εξαντληθεί πλέον τα περιθώρια αντοχής των τεράστιων κοινωνικών συνεπειών που έχουν προκληθεί».



Η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica στο μεταξύ αναφέρει ότι χθες το βράδυ (Κυριακή) εντοπίσθηκαν τέσσερα μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Φόρτσα Νουόβα», σε περιφερειακό οδικό άξονα της Ρώμης, ενώ αναζητούσαν το σημείο στο οποίο επρόκειτο να συγκεντρωθούν οι οδηγοί φορτηγών.

Στο Τορίνο, σήμερα το πρωί, οι απεργοί μοίρασαν στους οδηγούς αυτοκινήτων φειγ βολάν στα οποία αναφέρουν τους κύριους λόγους που τους οδήγησαν στην νέα αυτή κινητοποίηση.

Οι μικροϊδιοκτήτες και οδηγοί φορτηγών καλούν τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους εποχικούς εργαζόμενους να στηρίξουν την απεργία τους, με στόχο την αλλαγή των κύριων κατευθυντήριων γραμμών της οικονομικής πολιτικής της χώρας.



Περιορισμένης έκτασης μπλόκα έχουν στηθεί και στην Σικελία και στην Καλαβρία, ενώ πολλοί αναλυτές υπογραμμίζουν ότι η εξέλιξη της συγκεκριμένης κινητοποίησης θα εξαρτηθεί από την απήχησή της τις επόμενες ημέρες.

Ωστόσο, συγκλονιστικό είναι το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα με ομάδα αστυνομικών να βγάζουν ένας-ένας τα κράνη τους, για να δεχθούν τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων.

«Μπράβο. Είστε όπως εμείς. Ζήτω η αστυνομία», φώναζαν ενθουσιασμένοι οι διαδηλωτές.

Την ίδια στιγμή, αστυνομικοί πόζαραν μαζί με νεαρούς διαδηλωτές κρατώντας πλακάτ που έγραφε: «Τέλειωσε η μάσα. Μας έχετε εξοντώσει».









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης