Παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των γυναικών

Παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των γυναικών

Η ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση. Η ημέρα αυτή είχε καθιερωθεί ήδη από το 1981 από γυναικείες οργανώσεις, σε ανάμνηση της φρικτής δολοφονίας των τριών αδελφών Μιραμπάλ, πολιτικών αγωνιστριών από την Δομινικανή Δημοκρατία, με διαταγή του δικτάτορα Τρουχίλο.

Στατιστικά Στοιχεία για την Ελλάδα:

-  Η βία κατά των γυναικών είναι κυρίως υπόθεση ενδοοικογενειακή, καθώς το 68% των γυναικών που υπέστησαν κακοποίηση είναι έγγαμες.

-  Το 16% των γυναικών που απευθύνθηκαν στα Συμβουλευτικά Κέντρα είναι αλλοδαπές.

-  Από το σύνολο των αλλοδαπών γυναικών - θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, περίπου τέσσερις στις δέκα προέρχονται από τα Βαλκάνια.

-  Η αντίληψη ότι η κακοποιημένη γυναίκα είναι συνήθως χαμηλού μορφωτικού επιπέδου και εισοδήματος, δεν επιβεβαιώνεται. 7 στις 10 γυναίκες - θύματα είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή και ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης. Το ίδιο ισχύει και για την οικονομική κατάσταση, καθώς 6 στις 10 γυναίκες που έχουν υποστεί κακοποίηση βρίσκονται σε μέτρια ή καλή οικονομική κατάσταση.

-  Περισσότεροι από τους μισούς δράστες είναι δευτεροβάθμιας ή ανώτερης και ανώτατης εκπαίδευσης, ενώ ένας στους δέκα εκ των δραστών είναι άνεργος.

Πηγή: sansimera.gr

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ο φαλοκράτης

Ευαίσθητο θέμα και ως θύτης δεν είναι πρέπων να επεκταθώ, αλλά έχω μια εσωτερική ανάγκη να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, δηλαδή εμένα Analyze that που λέει και η ταινία: Όταν σου καθαρίζει το δωμάτιο και σου πετά νόμιμη δηλωμένη συλλογή αρχαίων που έχεις άδεια κατοχής και όχι ιδιοκτησίας και σου πετά και γραμματόσημα και μάλιστα ολόκληρα άκοπα φύλα πεντηκονταετίας Συλλεκτικής και συναισθηματικής αξίας και σου πετά και την εστία μαγειρέματος επειδή είναι για γκάζι και μεγάλη γκαρνταρόμπα με Iceberg και Armani κλπ και τα μετάλλια που είχες στο σκάκι και εσύ δεν λες απολυτός τίποτα και αυτή σε περίπτωση που κατά λάθος ακουμπήσεις ένα ενοχλητικό βάζο με λουλούδια που σε ενοχλούν λόγο του ύψους των λουλουδιών να βλέπεις τηλεόραση έχει σαν αποτέλεσμα να κάνει το σπίτι Κοσσυφοπέδιο με πρόφαση ότι και τα λουλούδια έχουν ψυχή ή όταν γίνεται πανικός επειδή λαδώσαμε το σεμεδάκι που στην τελική δεν θα έπρεπε ούτε καν να βρίσκετε στο τραπεζάκι και φορτώνεις μια μέρα θα την χαστουκίσεις ρε φίλε ισότητα δεν θέλουν;;; δεν είμαι φαλλοκράτης αλλά απλά αψεγάδιαστος και αυτή χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας με τα superiority complex και το OCD σύνδρομο που υποφέρει και που ψυχαναγκαζέται να σκουπίζει τρείς φορές τη μέρα και όχι μια και μόνο μια το βράδυ και με αποκαλεί είτε γουρούνι είτε ότι δεν είμαι για σπίτι επειδή έπεσαν τρία μικροσκοπικά ψίχουλα από το κράκερ. Όταν θες ισότητα, δεν θα κρύβεσαι πίσω από την κάλυψη του αδύναμου φίλου και θα κάνεις της ακολασίες και της παγαποντιές που αν της έκανε άντρας θα πήγαινε 3 χρόνια φυλακή Έλεος Ήμαρτον Προκαλείτε με την Παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των γυναικών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης