Τουρκία: Το υπουργείο Συγκοινωνιών απειλούσε με… αυτοκτονία τους εργαζόμενους του Marmaray

Τουρκία: Το υπουργείο Συγκοινωνιών απειλούσε με… αυτοκτονία τους εργαζόμενους του Marmaray

Με αίμα είχε υπογράψει έγγραφο ο επικεφαλής - Ζητούσε την έγκαιρη παράδοση του έργου

Τουρκία: Το υπουργείο Συγκοινωνιών απειλούσε με… αυτοκτονία τους εργαζόμενους του Marmaray

Μόλις δύο ημέρες από τα εγκαίνια της υποθαλάσσιας σήραγγας Marmaray που περνά κάτω από τον Βόσπορο και συνδέει την Ασία με την Ευρώπη, μία αποκάλυψη φέρνει στη δημοσιότητα ο τουρκικός Τύπος.

Σύμφωνα με τη συντηρητική εφημερίδα Yeni Şafak, το υπουργείο Συγκοινωνιών είχε αποστείλει επιστολή στην ομάδα σχεδιασμού της υποθαλάσσιας σήραγγας υπογεγραμμένη με… αίμα.

Κλείσιμο

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι επικεφαλής του υπουργείου απείλησαν, μάλιστα, τα μέλη της ιαπωνικής ομάδας που συνεργάστηκε για τη κατασκευή του Marmaray ότι θα οδηγούσαν στην αυτοκτονία τους Τούρκους εργαζόμενους αν δε παραδιδόταν το έργο την 29η Οκτωβρίου, ανήμερα της επετείου για τα 90 χρόνια της τουρκικής Δημοκρατίας.

Η επιστολή που φέρει την υπογραφή του Γενικού Διευθυντή Επενδύσεων και Υποδομών του τουρκικού υπουργείου Μεταφορών, Μετίν Ταχάν, και την ημερομηνία 27 Φεβρουαρίου 2013, καλούσε την κατασκευαστική ομάδα να παραδώσει το έργο την ημέρα της επετείου της τουρκικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Ταχάν, το περιεχόμενο της επιστολής είχε σκοπό «να ενισχύσει τα κίνητρα στους Ιάπωνες εργάτες».

Μιλώντας στη Yeni Şafak, μάλιστα, διευκρίνισε: «Είναι δύσκολο να κάνει κανείς τους ξένους εργαζόμενους να κατανοήσουν πως μπορεί να νιώθουμε. Ήθελα να καταλάβουν τα συναισθήματά μας. Όταν είδαν ότι είχα υπογράψει την επιστολή με το αίμα μου, τότε αντιλήφθηκαν την αποφασιστικότητά μου».

Εξήγησε, δε, ότι η επιστολή υπογράφηκε στα κεντρικά γραφεία συντονισμού του Marmaray παρουσία των Ιαπώνων, οι οποίοι αρχικά αρνήθηκαν να συνυπογράψουν το έγγραφο.

«Αν δεν υπογράψετε, τους είπα, τότε παραιτηθείτε και φύγετε από τη χώρα», συμπλήρωσε ο Ταχάν.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης