«Γκρέμισαν τα τείχη» στη Βολιβία για την επιστροφή του Μοράλες

«Γκρέμισαν τα τείχη» στη Βολιβία για την επιστροφή του Μοράλες

Μετά την περιπέτειά του κατά την καθήλωση του προεδρικού αεροσκάφους στη Βιέννη λόγω... Σνόουντεν

«Γκρέμισαν τα τείχη» στη Βολιβία για την επιστροφή του Μοράλες
Υποδοχή ήρωα επιφύλαξαν εκατοντάδες πολίτες στον πρόεδρο της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο του Ελ Άλτο στις 06:39 (ώρα Ελλάδος) της Πέμπτης.

Με συνθήματα υπέρ του προέδρου, το ενθουσιώδες πλήθος τον υποδέχθηκε κατά την έξοδό του από το προεδρικό αεροσκάφος, ενώ έγινε δεκτός με τιμές από τα μέλη της κυβέρνησης και τις ένοπλες δυνάμεις.

Η πτήση του Μοράλες είχε διακοπεί απότομα και το αεροσκάφος αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Βιέννης, έπειτα από πληροφορίες, που ήθελαν τον Αμερικανό φυγά, πρώην συνεργάτη της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας των ΗΠΑ, Εντουαρντ Σνόουντεν, να βρίσκεται σε αυτό.

Η κυβέρνηση της Βολιβίας κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι αποπειράθηκαν να «απαγάγουν» τον πρόεδρο Μοράλες, αφού απαγορεύτηκε στο αεροπλάνο του να πετάξει πάνω από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ ο ίδιος ο Μοράλες μπροστά στην τηλεοπτική κάμερα κρατικού σταθμού έκανε λόγο για «ανοιχτή πρόκληση προς τη χώρα και τον πρόεδρο».

Ωστόσο, τόνισε πως κανείς δε θα τρομοκρατήσει την Βολιβία, καθώς «είμαστε λαός με αξιοπρέπεια και κυριαρχία. Δε μπορούν να μας φοβερίσουν, είμαστε λαός που αντέχει τις προκλήσεις».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης