Ρωσία: Συνελήφθη αντίπαλος του Πούτιν κατηγορούμενος για διαφθορά

Ρωσία: Συνελήφθη αντίπαλος του Πούτιν κατηγορούμενος για διαφθορά

Ο δήμαρχος του Γιάροσλαβλ κατηγορείται ότι πήρε φακελάκι 425.000 δολαρίων με αντάλλαγμα συμβόλαια για την καθαριότητα του δήμου και επισκευαστικά έργα

Ρωσία: Συνελήφθη αντίπαλος του Πούτιν κατηγορούμενος για διαφθορά
Πολιτικός της ρωσικής αντιπολίτευσης, η νίκη του οποίου στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές έφερε σε αμηχανία το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, συνελήφθη σήμερα στο πλαίσιο έρευνας για υπόθεση διαφθοράς. Ο λόγος για τον δήμαρχο του Γιάροσλαβλ, κύριο Γεβγκένι Ουρλάσοφ, όπυ σύμφωνα με συνεργάτες του η σύλληψη αποσκοπεί στην φίμωσή του. 

Εκπρόσωπος του δημάρχου κ. Γεβγκένι Ουρλάσοφ, δήλωσε ότι αστυνομικοί τον έσυραν έξω από το αυτοκίνητό του, όταν σταμάτησε σε αστυνομικό έλεγχο τη νύχτα. Το υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε τη σύλληψή του.

Ομοσπονδιακοί ερευνητές δήλωσαν ότι ο Ουρλάσοφ, ο αντιδήμαρχος του Γιάροσλαβλ και δυο ακόμα αξιωματούχοι, απέσπασαν το ποσό των 14 εκατομμυρίων ρουβλίων (425.000 δολάρια) από τον επικεφαλής εταιρείας με αντάλλαγμα συμβόλαια για την καθαριότητα του δήμου και για επισκευαστικά έργα στην πόλη αυτή, η οποία βρίσκεται 250 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μόσχας.

Σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, η αστυνομία είχε ερευνήσει προηγουμένως τα σπίτια των υπόπτων και το γραφείο του δημάρχου.

«Είναι προφανές ότι η νυχτερινή αυτή επίδειξη... είχε ένα και μοναδικό σκοπό: να τρομάξει τον Γεβγκένι και όλους τους ανεξάρτητους πολιτικούς και ενεργούς πολίτες της Ρωσίας», δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Προχόροφ, ηγέτης του ανεξάρτητου κόμματος Πολιτική Πλατφόρμα. Ο Ουρλάσοφ είναι μέλος της διοικούσας επιτροπής του κόμματος.

Ο Ουρλάσοφ εγκατέλειψε το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία το 2011 για να προσχωρήσει σε ένα κίνημα διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις κατά του Πούτιν στα 13 χρόνια της εξουσίας του. Η σαρωτική νίκη του Ουρλάσοφ, ως ανεξάρτητου, στο Γιάροσλαβ τον Απρίλιο του 2012, προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της κυβερνώσας ελίτ του Πούτιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης