Ληστές ζητούν συγγνώμη από τον μάστερ των αποδράσεων

Ληστές ζητούν συγγνώμη από τον μάστερ των αποδράσεων

Του έκλεψαν την Πόρσε και του τηλεφώνησαν ζητώντας συγγνώμη όταν έμαθαν ότι ήταν δική του

Ληστές ζητούν συγγνώμη από τον μάστερ των αποδράσεων
Το όνομα του Γκρατζιάνο Μεσίνα στις φυλακές της Σαρδηνίας, είναι ό,τι εκείνο του Βασίλη Παλαιοκώστα στις φυλακές Κορυδαλλού: είναι κι οι δύο μάστερ των αποδράσεων. Όσο, δε, για τον πρώτο στο άκουσμα του ονόματός του, οι «συνάδελφοί» του βαρούν προσοχή.

Μπορεί βέβαια ο Μεσίνα να μην είχε ελικόπτερο στη διάθεσή του, αλλά κατόρθωσε με άλλα μέσα να επιτύχει τον σκοπό του, καθώς από τις 22 φορές που αποπειράθηκε να αποδράσει τα κατάφερε τις δέκα φορές. Ο 70χρονος πλέον Μεσίνα, απολαμβάνει την ελευθερία του, αλλά εξακολουθεί να προκαλεί δέος στους λοιπούς κακοποιούς, που ίσως τον έχουν πρότυπο.

Έτσι, όταν εχθές ληστές του έκλεψαν την Πόρσε Καγιέν, λίγη ώρα αργότερα του τηλεφώνησαν ζητώντας του συγγνώμη, μόλις διαπίστωσαν πως του ανήκε.
«Δεν ξέραμε ότι είναι δική σου», του είπαν στο τηλέφωνο, αφού προηγουμένως ανήμποροι να αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν με το κλεμμένο αμάξι, το πυρπόλησαν.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, όταν κυκλοφόρησε η είδηση της κλοπής του αυτοκινήτου του «Grazianeddu» ή
Κλείσιμο
«κόκκινη πρίμουλα», όπως είναι γνωστός στη Σαρδηνία, οι ληστές θέλησαν να απαλλαγούν από την Πόρσε βάζοντας της φωτιά. Ωστόσο, γνωρίζοντας τον κάτοχό της, αποφάσισαν να του τηλεφωνήσουν και να απολογηθούν για την ενέργειά τους.

Ο Μεσίνα παρόλα αυτά, διατήρησε την ψυχραιμία του και απάντησε πως «αυτά τα πράγματα συμβαίνουν». Εξήγησε, μάλιστα, πως τον κάλεσαν από τηλεφωνικό θάλαμο ώστε να μην εντοπιστούν τα ίχνη τους και του αποκάλυψαν τι έκαναν, όμως «μου ζήτησαν αμέσως συγγνώμη. Δεν ήξεραν, όπως είπαν, σε ποιον ανήκε το αμάξι. Επομένως, δεν ήταν μια ενέργεια εναντίον μου, αλλά ήταν καθαρή σύμπτωση ότι πήραν το αυτοκίνητό μου».

Ο Μεσίνα, δέκατος από τα έντεκα παιδιά ενός ιερέα, έχει περάσει σαράντα χρόνια συνολικά στις φυλακές για απόπειρα δολοφονίας και κλοπές, επί πέντε χρόνια ήταν φυγάς και έντεκα σε κατ’οίκον περιορισμό. Το 2004 του δόθηκε χάρη από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρλο Ατζέλιο Τσάμπι και από τον υπουργό Δικαιοσύνης Ρομπέρτο Καστέλι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης