Financial Times: «Ακυβέρνητος γουρουνόλακος η Ιταλία»

Financial Times: «Ακυβέρνητος γουρουνόλακος η Ιταλία»

Η Ιταλία είναι αδύνατον να κυβερνηθεί και οι αγορές θα αντιδράσουν πολύ σύντομα, σύμφωνα με τους αναλυτές

Financial Times: «Ακυβέρνητος γουρουνόλακος η Ιταλία»
Το πολιτικό αδιέξοδο, το χάος και η απόρριψη της ΕΕ με γνώμονα την λιτότητα στην Ιταλία, είναι τα βασικά θέματα που κυριαρχούν στα μέσα ενημέρωσης στην χώρα που κινδυνεύει να μείνει ακυβέρνητη για μεγάλο διάστημα.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η Ιταλία είναι αδύνατον να κυβερνηθεί και οι αγορές θα αντιδράσουν πολύ σύντομα» υποστηρίζουν οι αναλυτές.

Κλείσιμο
Ενδεικτικός είναι ο τίτλος της κεντροαριστερής εφημερίδας La Repubblica, «Italia ingovernabile: Senato spaccato, Grillo primo partito», που «μιλά» για μια ακυβέρνητη Ιταλία, όχι μόνο πολιτικά αλλά και τεχνικά.

Ο Ρενάτο Μπαλντούτσι, υπουργός υγείας της απερχόμενης κυβέρνησης Μόντι και υποψήφιος της ηττηθείσας πολιτικής συμμαχίας του, μίλησε στην Corriere della Sera και είπε ότι τα παραδοσιακά κόμματα οφείλουν να αναμορφώσουν το εκλογικό σύστημα της Ιταλίας, το οποίο τέθηκε σε ισχύ το 2005 και έχει μείνει γνωστό ως Porcellum, δηλαδή «αχούρι», «μπάχαλο» αλλά και… «γουρουνόλακος», αφού καθώς ευνοεί την απόδοση ασαφών εκλογικών αποτελεσμάτων.

Αντιθέτως, η εφημερίδα Il Foglio, που στηρίζει τον Μπερλουσκόνι, φιλοξενεί ως πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της μια φωτογραφία του Καβαλιέρε και γράφει: «Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ξεκινήσουν τώρα».

Μάλιστα, αναφέρει πως μπορεί ο Μπερσάνι να κερδίζει αλλά δεν θα μπορέσει ποτέ να κυβερνήσει...



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης