Παραιτήθηκε από το κονκλάβιο ο «απρεπής» καρδινάλιος της Σκωτίας

Παραιτήθηκε από το κονκλάβιο ο «απρεπής» καρδινάλιος της Σκωτίας

Τον κατήγγειλαν για ανάρμοστες προτάσεις και εμπλοκή σε σκάνδαλο ομοφυλοφιλίας - Χθες είχε διαψεύσει πως είχε συμπεριφερθεί με «ανάρμοστο» τρόπο μαζί με άλλους ιερωμένους

Παραιτήθηκε από το κονκλάβιο ο «απρεπής» καρδινάλιος της Σκωτίας
Την παραίτησή του -η οποία έγινε δεκτή από το Βατικανό- ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στη Βρετανία Καρδινάλιος Κιθ Ο' Μπράιεν, μία ημέρα αφού απέρριψε τις καταγγελίες περί «ανάρμοστης συμπεριφοράς» απέναντι σε άλλους ιερωμένους που χρονολογείται από τη δεκαετία του ΄80.

«Ο Άγιος Πατέρας αποφάσισε πλέον ότι η παραίτησή μου θα ισχύσει από σήμερα, 25η Φεβρουαρίου 2013», ανέφερε σε μια γραπτή δήλωσή του ο Καρδινάλιος Κιθ Ο' Μπράιεν, ο οποίος αναμενόταν να λάβει μέρος στο κονκλάβιο που θα αναδείξει τον επόμενο Πάπα.

«Δεν θα τους συνοδεύσω τους άλλους καρδινάλιους για αυτό το κονκλάβιο» επιβεβαιώνει στην ανακοίνωσή του ο καρδινάλιος.

Εξήγησε πως «δεν θα ευχόμουν η προσοχή των μέσων ενημέρωσης στη Ρώμη να επικεντρωθεί σε εμένα--αλλά μάλλον στον Πάπα Βενέδικτο Ιστ' και στον διάδοχό του».

Την ίδια ώρα, ο απερχόμενος Πάπας άλλαξε το νόμο ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες διαδοχής του και πλέον δεν χρειάζεται να περιμένουν οι καρδινάλιοι 15 ημέρες αφότου χηρέψει η θέση για να συγκαλέσουν το κονκλάβιο.
Κλείσιμο

Μετά από αυτή την εξέλιξη, μπορούν να ξεκινήσουν οι εργασίες και πριν τις 15 Μαρτίου






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης