Κρέας αλόγου σε σχολεία και νοσοκομεία!

Κρέας αλόγου σε σχολεία και νοσοκομεία!

Πίτες με κρέας που προορίζονταν για 47 σχολεία του Λανκασάιρ αποσύρθηκαν αφού όπως αποκαλύφθηκε, έπειτα από ελέγχους, περιείχαν κρέας αλόγου.

Κρέας αλόγου σε σχολεία και νοσοκομεία!
Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το διατροφικό σκάνδαλο με το κρέας αλόγου στην Ευρώπη, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά και σε συσκευασία με κατεψυγμένα λαζάνια στη Γερμανία, από τον διανομέα του συγκεκριμένου προϊόντος, την αλυσίδα καταστημάτων Real.

Σύμφωνα με τον Guardian, κρέας αλόγου εντοπίστηκε σε σχολεία στη Βρετανία και σε νοσοκομεία στη Βόρεια Ιρλανδία.

Συγκεκριμένα, πίτες με κρέας που προορίζονταν για 47 σχολεία του Λανκασάιρ αποσύρθηκαν αφού όπως αποκαλύφθηκε, έπειτα από ελέγχους, περιείχαν κρέας αλόγου.

Κλείσιμο
Επίσης, μπέργκερ σε νοσοκομεία στην Ιρλανδία αντί για μοσχαρίσιο κρέας περιείχαν κρέας αλόγου! Μάλιστα, ο υπουργός Γεωργίας της χώρας συγκάλεσε έκτακτο πολιτικό συμβούλιο για τα ανησυχητικά αυτά ευρήματα.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό σήμερα, τα 29 από τα 2.501 δείγματα που εξέτασε η βρετανική υπηρεσία ελέγχου των τροφίμων μετά την αποκάλυψη του διατροφικού σκανδάλου βρέθηκαν θετικά.

Η FSA πραγματοποίησε 2.501 ελέγχους σε δείγματα που έλαβε από βρετανικές εταιρείες λιανικής πώλησης. Τα 2.472 δείγματα βρέθηκαν αρνητικά αλλά τα υπόλοιπα 29 διαπιστώθηκε ότι περιείχαν κρέας αλόγου σε ποσοστό μεγαλύτερο του 1%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας, έχουν ήδη ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Η υπηρεσία ζήτησε να γίνουν έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν κάποια από τα τρόφιμα περιέχουν κρέας αλόγου σε ποσοστό άνω του 1% γιατί ορισμένα εργαστήρια δεν μπορούν να κάνουν ακριβείς μετρήσεις κάτω από αυτό το όριο και επιπλέον επειδή είχε την πεποίθηση ότι περιεκτικότητα σε κρέας αλόγου μεγαλύτερη του 1% δεν θα ήταν τυχαία.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης