ΕΦΕΤ: Δεν διακινήθηκαν στην ελληνική αγορά μπιφτέκια με κρέας αλόγου

ΕΦΕΤ: Δεν διακινήθηκαν στην ελληνική αγορά μπιφτέκια με κρέας αλόγου

Δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων

ΕΦΕΤ: Δεν διακινήθηκαν στην ελληνική αγορά μπιφτέκια με κρέας αλόγου
Δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά τα μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers) στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Τα εν λόγω μπιφτέκια, είχαν πουληθεί στην αγορά της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, στις 15.01.2013 η ιρλανδική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSAI) δημοσίευσε τα ευρήματα ελέγχων, σύμφωνα με τα οποία διαπιστώθηκε η ύπαρξη DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers) που είχαν παραχθεί από τις επιχειρήσεις Silvercrest Foods και Liffey Meats Ltd στην Ιρλανδία και Anglo Beef Processors t/a Dalepak Foods Hambleton DC στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τα παραπάνω προϊόντα είχαν διακινηθεί στην Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο από τις αλυσίδες λιανικής Tesco, Lidl, Aldi, Dunnes Stores και Iceland.

Κλείσιμο
Ο ΕΦΕΤ άμεσα επικοινώνησε με τις αντίστοιχες αρχές της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες ανέφεραν ότι τα εν λόγω προϊόντα δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα μέχρι σήμερα στοιχεία σχετικής διερεύνησης από τον ΕΦΕΤ.

Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί το θέμα και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τις αντίστοιχες αρμόδιες Αρχές.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης