«Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τις αρχές που έχει υποστηρίξει σε Βοσνία και Κόσοβο»

«Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τις αρχές που έχει υποστηρίξει σε Βοσνία και Κόσοβο»

Τα παγκόσμια ζητήματα στον κόσμο επιλύονται βάσει υψηλών οικουμενικών και πολιτισμικών αξιών και όχι συγκεκριμένων εθνικών συμφερόντων που οδηγούν σε αύξηση των διακρατικών ανταγωνισμών και της αμοιβαίας πόλωσης, ανέφερε ο κ. Νταβούτογλου

«Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τις αρχές που έχει υποστηρίξει σε Βοσνία και Κόσοβο»
Η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να προασπίζεται τις αξίες και τις αρχές που έχει υποστηρίξει στη Βοσνία -Ερζεγοβίνη και στο Κόσοβο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
 
Τα παγκόσμια ζητήματα στον κόσμο επιλύονται βάσει υψηλών οικουμενικών και πολιτισμικών αξιών και όχι συγκεκριμένων εθνικών συμφερόντων που οδηγούν σε αύξηση των διακρατικών ανταγωνισμών και της αμοιβαίας πόλωσης, ανέφερε ο κ. Νταβούτογλου.
 
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι μετά τον Ψυχρό Πόλεμο οι οικονομικές και πολιτικές διαδικασίες στον κόσμο εξελίσσονται με μεγάλη ταχύτητα και είναι «αναγκαίο η Τουρκία να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο σε παγκόσμιο πλάνο», μετέδωσε το βοσνιακό πρακτορείο ειδήσεων Fena επικαλούμενο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
 
«Ποτέ δε θα παραιτηθούμε από την εξωτερική πολιτική που βασίζεται στις αξίες και στους κανόνες, αλλά ταυτόχρονα θα ακολουθήσουμε και ρεαλιστική εξωτερική πολιτική. Θα συνδέσουμε και τις δύο πολιτικές» τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
 
Ο κ. Νταβούτογλου είπε ότι η Τουρκία έχει πολύ καλές και σταθερές σχέσεις με τις ΗΠΑ, οι οποίες μπορούν να χαρακτηριστούν ως «δυναμικές σχέσεις μιας παγκόσμιας δύναμης με ένα κράτος η ισχύς και η επιρροή του οποίου σε παγκόσμιο πλάνο συνεχώς αυξάνονται».
Κλείσιμο
 
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η Τουρκία δεν παραιτήθηκε ποτέ από τη διαδικασία προσέγγισης της ΕΕ, αν και υπάρχουν διάφορα εμπόδια στην πορεία αυτή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης