Ιταλία: Η καρδιά ενός 26χρονου ξανάρχισε να κτυπά μετά από 45 λεπτά μαλάξεων

Ιταλία: Η καρδιά ενός 26χρονου ξανάρχισε να κτυπά μετά από 45 λεπτά μαλάξεων

Tο ενδιαφέρον των ιταλικών μέσων ενημέρωσης προσέλκυσε η υπόθεση ενός 26χρονου που σώθηκε από το θάνατο χάρη στην επιμονή γιατρών οι οποίοι του έκαναν καρδιακές μαλάξεις αδιάκοπα επί σαράντα πέντε λεπτά

Ιταλία: Η καρδιά ενός 26χρονου ξανάρχισε να κτυπά μετά από 45 λεπτά μαλάξεων
Tο ενδιαφέρον των ιταλικών μέσων ενημέρωσης προσέλκυσε η υπόθεση ενός 26χρονου που σώθηκε από το θάνατο χάρη στην επιμονή γιατρών οι οποίοι του έκαναν καρδιακές μαλάξεις αδιάκοπα επί σαράντα πέντε λεπτά—πολύ πέρα του συνηθισμένου χρονικού ορίου.

Ο Ιταλός υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ βρισκόταν σε τραίνο που εκτελούσε δρομολόγιο από την ιταλική πρωτεύουσα προς το Τσαμπίνο, στα περίχωρα της Ρώμης, όπου βρίσκεται το δεύτερο αεροδρόμιο της πόλης.

Το τραίνο σταμάτησε και επιβιβάσθηκαν οι γιατροί των ιταλικών πρώτων βοηθειών (του λεγόμενου 118). «Παρά το ότι τα ιατρικά πρωτόκολλα αναφέρουν ότι οι καρδιακές μαλάξεις δεν πρέπει να ξεπερνούν τα τριάντα λεπτά, στην συγκεκριμένη περίπτωση, συνεχίσθηκαν επί τρία τέταρτα. Στο τέλος, η καρδιά του ιταλού νέου, ξανάρχισε να κτυπά», αναφέρουν ιταλικές εφημερίδες.

Κλείσιμο
Ο νέος άνδρας μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τορ Βεργκάτα, όπου και συνεχίζει να αναρρώνει, επικοινωνώντας κανονικά με τους συγγενείς του.

Οι γιατροί, στην περίπτωση αυτή, κάνουν λόγο για «κλινική ανάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα της Ρώμης Ιλ Μεσατζέρο, ενώ το τηλεοπτικό κανάλι Tg5, του ομίλου Μπερλουσκόνι, προσθέτει ότι «δεν αποκλείεται να αναθεωρηθούν οι κανόνες στους οποίους βασίζονται οι καρδιακές μαλάξεις» μετά από αυτή την περίπτωση.

Ο Αντόνιο Ρεμπούτσι, καθηγητής καρδιολογίας του καθολικού πανεπιστημίου της Ρώμης, εκτίμησε πάντως ότι «σχεδόν ανεπαίσθητα, η καρδιά του νέου αυτού μπορεί να συνέχισε να κτυπά, επιτρέποντας, με τον τρόπο αυτό, και σε μια μικρή ποσότητα αίματος να φτάνει μέχρι τον εγκέφαλο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης