Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας βάζει στο μικροσκόπιο την περιουσία του πρωθυπουργού

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας βάζει στο μικροσκόπιο την περιουσία του πρωθυπουργού

Εσωτερική έρευνα θα διενεργήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας για να διαλευκάνει την υπόθεση με την αμύθητη περιουσία της οικογένειας του πρωθυπουργού της χώρας, Γουέν Τζιαμπάο, που αποκάλυψαν οι «New York Times»

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας βάζει στο μικροσκόπιο την περιουσία του πρωθυπουργού
Εσωτερική έρευνα θα διενεργήσει το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας για να διαλευκάνει την υπόθεση με την αμύθητη περιουσία της οικογένειας του πρωθυπουργού της χώρας, Γουέν Τζιαμπάο, που αποκάλυψαν οι «New York Times».

Την προηγούμενη εβδομάδα η αμερικανική εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι η οικογένεια του Κινέζου πρωθυπουργού έχει αποκτήσει περιουσία ύψους 2,7 δις δολαρίων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι στενοί συνεργάτες του Τζιαμπάο, όπως ο γιος, η κόρη και ο αδερφός του έχουν πλουτίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Μέχρι και η μητέρα του Κινέζου πρωθυπουργού έχει στη διάθεσή της περιουσία ύψους 120 εκατ. δολαρίων.

Στο μεταξύ, δύο 24ωρα πριν την έναρξη των εργασιών του 18ου συνεδρίου του Κ.Κ που θα σημάνει την αλλαγή ηγεσίας στην Κίνα, μία άλλη αμερικανική εφημερίδα, η «Wall Street Journal» αποκαλύπτει ότι ο Βρετανός επιχειρηματίας, Νιλ Χέιγουντ, που είχε δολοφονηθεί στην Κίνα το Νοέμβριο του 2011 είχε διασυνδέσεις με τις μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας (MI6) και μάλιστα τις τροφοδοτούσε με πληροφορίες για τον Μπο Σιλάι, το ανώτατο στέλεχος της Κίνας που κατηγορείται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς στην πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου. Η ίδια εφημερίδα διευκρινίζει πως ο Χέιγουντ δεν ήταν ο ίδιος Βρετανός μυστικός πράκτορας αλλά έδινε πληροφορίες στην MI6 για τον Σιλάι τουλάχιστον ένα χρόνο πριν την δολοφονία του  .

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται  δύο ημέρες πριν την έναρξη  του συνέδριου του Κομμουνιστικού  Κόμματος, το οποίο θα συνταξιοδοτήσει τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας που ήδη διανύουν το 68στό έτος της ηλικίας τους (με βάση το νόμο, δεν μπορούν να βρίσκονται σε ανώτατο αξίωμα όσοι είναι άνω των 68 ετών).

   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης