Εν αναμονή της τελικής συριακής απάντησης στην πρόταση εκεχειρίας

Εν αναμονή της τελικής συριακής απάντησης στην πρόταση εκεχειρίας

Η Συρία φλέγεται και οι μάχες συνεχίζονται, όμως, οι τελικές απαντήσεις από τη συριακή πλευρά σχετικά με την εκεχειρία κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής Eid al-Adha δεν έχουν ακόμα δοθεί...

Στη φυλακή για συγκάλυψη 9 δημοσιογράφοι
Το Ιράν χαιρετίζει την εκεχειρία στη Συρία
Η Συρία φλέγεται και οι μάχες συνεχίζονται, όμως, οι τελικές απαντήσεις από τη συριακή πλευρά σχετικά με την εκεχειρία κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής γιορτής Eid al-Adha δεν έχουν ακόμα δοθεί.

Η παραπάνω θέση της Συρίας αποτελεί ανακολουθία σε σχέση με τα λεγόμενα του διεθνούς διαπραγματευτή Λαχντάρ Μπραχίμι, ο οποίος είχε ανακοινώσει –την Τετάρτη στη διάρκεια διάσκεψης στο Κάιρο- πως η Δαμασκός έχει συμφωνήσει σε εκεχειρία.

Κλείσιμο
Ο μουσουλμανικός εορτασμός άρχισε –ημερολογιακά- το βράδυ της Τετάρτης με τη δύση του ηλίου, αλλά η Πέμπτη λέγεται ότι θα είναι η κρίσιμη ημέρα στην οποία θα διαφανούν με ουσιαστικό τρόπο, οι διαθέσεις των αντιμαχόμενων πλευρών.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, ακόμα και μία «πρόχειρη» και μικρής διάρκειας εκεχειρία θα είναι δείγμα καλής θέλησης από τη πλευρά Άσαντ κυρίως –ο οποίος διαθέτει και τον βαρύτερο οπλισμό ανάμεσα στους δύο- για κάτι καλύτερο –και ίσως μονιμότερο- στο μέλλον.

Το συριακό ΥΠΕΞ, με ανακοίνωσή του, δήλωσε πως η πρόταση ακόμα μελετάται και η «τελική μας θέση στο ζήτημα, θα ανακοινωθεί την Πέμπτη» μεταδίδει το Al Jazeera.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης