Τι λένε τα αυστριακά ΜΜΕ για την επίσκεψη Μέρκελ

Τι λένε τα αυστριακά ΜΜΕ για την επίσκεψη Μέρκελ

Σύμφωνα με την «Ντερ Στάνταρντ», η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, θεωρείται από όλους τους σχολιαστές ως υποστήριξη για τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά που αντιμετωπίζει δυσκολίες, καθώς εδώ και ημέρες υπάρχει φημολογία για ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Τι λένε τα αυστριακά ΜΜΕ για την επίσκεψη Μέρκελ
Το γεγονός πως η αυριανή επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άγγελα Μέρκελ, θα είναι η πρώτη που πραγματοποιεί στην Ελλάδα, από την έναρξη τής κρίσης χρέους στη χώρα, τονίζεται στα σημερινά δελτία της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοφωνίας, όπως και σε σημερινά δημοσιεύματα των αυστριακών εφημερίδων, με ευρείες, συγχρόνως, αναφορές στη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας στην Αθήνα.

Όπως επισημαίνεται στα δελτία ειδήσεων, αριστερά και εθνικιστικά κόμματα στην Ελλάδα θεωρούν συνυπεύθυνη, για την πολιτική λιτότητας και τη συνεχιζόμενη εδώ και χρόνια ύφεση, τη στάση της κ. Μέρκελ στην κρίση του ευρώ, ενώ, μέσα στις προηγούμενες εβδομάδες, έχουν ενταθεί οι κοινωνικές εντάσεις, λόγω του νέου προγράμματος λιτότητας της κυβέρνησης στην Αθήνα, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για μια περαιτέρω υποστήριξη από τους διεθνείς πιστωτές.

Προστίθεται δε, ότι, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, για την επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, η Ελληνική κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό δυνάμεων ασφαλείας, με τη συμμετοχή 6.500 αστυνομικών, ενώ από τις πρωινές ώρες θα είναι αποκλεισμένη για την κυκλοφορία, η πλατεία Συντάγματος μπροστά από τη Βουλή, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ και τα συνδικάτα προγραμμάτιζαν διαδηλώσεις.

Σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα, με τίτλο «Η Αθήνα εξοπλίζεται για την πρώτη επίσκεψη της Μέρκελ», η εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ» επισημαίνει πως, στην εικόνα που έχουν οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια για τη Γερμανίδα καγκελάριο, ως αμείλικτη επόπτης πειθαρχίας, προστίθεται τώρα λίγη αναγνώριση για τη χειρονομία της να επισκεφτεί την Αθήνα.

Διότι, μέχρι σήμερα, όπως σημειώνει, κανένας αρχηγός κυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην Αθήνα, τα τελευταία 3 χρόνια της οικονομικής κρίσης, ενώ ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν, είχε βρεθεί εκεί το 2.009 για μια συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών.
Κλείσιμο

Αναφέρει ακόμη, ότι η επίσκεψη εργασίας της καγκελαρίου ανακοινώθηκε βραχυπρόθεσμα την περασμένη Παρασκευή και πραγματοποιείται μία ημέρα μετά τη σημερινή, κρίσιμη σύνοδο του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, και στην Αθήνα υπάρχει η προσδοκία ότι η κ. Μέρκελ θα εκφραστεί θετικά για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, με την προϋπόθεση πως θα είναι έτοιμο και θα υπογραφεί, το πακέτο μέτρων, ύψους 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με την «Ντερ Στάνταρντ», η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, θεωρείται από όλους τους σχολιαστές ως υποστήριξη για τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά που αντιμετωπίζει δυσκολίες, καθώς εδώ και ημέρες υπάρχει φημολογία για ανασχηματισμό της κυβέρνησης και για αποχώρηση του μικρού κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς από τον κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ κλυδωνίζεται ο άλλος εταίρος, το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας του σκανδάλου με τη λίστα πιθανών φοροφυγάδων, για το οποίο υπάρχει εκτενής αναφορά στην ανταπόκριση.

Στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, αναφέρεται δημοσίευμα τής μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδας «Κουρίρ», με το χαρακτηριστικό τίτλο «Επίσκεψη Μέρκελ-7.000 άνδρες για μια γυναίκα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης