Ολάντ: Ανάγκη για επείγουσα δράση στη Συρία

Ολάντ: Ανάγκη για επείγουσα δράση στη Συρία

Την ανάγκη για επείγουσα δράση από τη διεθνή κοινότητα στη Συρία και το Μάλι υπογράμμισε την Τρίτη ο Φρανσουά Ολάντ...

Ολάντ: Ανάγκη για επείγουσα δράση στη Συρία
Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να παρέχουν άμεσα προστασία στις περιοχές της Συρίας που έχουν καταληφθεί από τους αντάρτες, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ, δεν έχει μέλλον στο διεθνές σκηνικό.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του ομιλίας στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Ολαντ προειδοποίησε ότι η Γαλλία δεν θα ανεχτεί άλλο η Τεχεράνη να απειλεί την σταθερότητα στην περιοχή, αναφέρει το Πρακτορείο Ρόιτερς.

Κλείσιμο
"Το συριακό καθεστώς… δεν έχει μέλλον ανάμεσά μας", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

"Χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, καλώ τα Ηνωμένα Έθνη να στηρίξουν άμεσα στο λαό της Συρίας και παράλληλα να προστατεύσουμε τις απελευθερωμένες ζώνες".

Η Γαλλία ξεκίνησε τον Αύγουστο αποστολή βοήθειας σε περιοχές στη Συρία που έχουν καταληφθεί από αντάρτες, ώστε τα ασφαλή καταφύγια να είναι ανεξάρτητα ως προς τη διαχείρισή τους και παράλληλα να σταματήσει η έξοδος μεταναστών από τη χώρα. Εδώ και 18 μήνες, ομάδες ανταρτών έχουν ξεκινήσει εξέγερση κατά του προέδρου Άσαντ.

Όπως αναφέρει το Ρόιτερς, οι πολίτες της χώρας που διαμένουν σε περιοχές οι οποίες ελέγχονται από αντάρτες έχουν περάσει πολλά δεινά εξαιτίας των αιματηρών αεροπορικών επιδρομών από τις δυνάμεις του Άσαντ.

"Για πόσο ακόμα θα δεχόμαστε την παράλυση στον ΟΗΕ;", δήλωσε ο Ολάντ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης