Χαλέπι: Νέο αιματοκύλισμα με επτά παιδιά νεκρά

Χαλέπι: Νέο αιματοκύλισμα με επτά παιδιά νεκρά

Ο αριθμός των νεκρών είναι "εξωφρενικός", δήλωσε ο διεθνής μεσολαβητής Λαχτάρ Μπραχίμι...

Νέα φωτογράφηση για τη Δέσποινα Βανδή
Χαλέπι: Νέο αιματοκύλισμα με επτά παιδιά νεκρά
Περίπου είκοσι άνθρωποι, ανάμεσά τους επτά παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα από τους βομβαρδισμούς συνοικιών που ελέγχουν οι αντάρτες στο Χαλέπι, ανακοίνωσε συριακή μη κυβερνητική οργάνωση.

Επτά παιδιά και δύο ενήλικες σκοτώθηκαν στις συνοικίες Μαρζέ και Χανάνο και "πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση", επισήμανε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επίσης δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη συνοικία Μπουστάν αλ-Μπάσα.

Ο νέος διεθνής μεσολαβητής για τη Συρία Λαχτάρ Μπραχίμι στην πρώτη του ομιλία ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σκιαγράφησε μια σκοτεινή εικόνα της Συρίας, τονίζοντας πως ο αριθμός των θυμάτων από τις συγκρούσεις "είναι εξωφρενικός" και πως οι ζημιές είναι "καταστροφικές" για τη χώρα.
Κλείσιμο

Ο Μπραχίμι τόνισε πως είναι "απαραίτητη η στήριξη της διεθνούς κοινότητας" που παραμένει διχασμένη για τα μέσα επίλυσης της κρίσης στη Συρία.

"Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι εξωφρενικός, οι ζημιές έχουν πάρει διαστάσεις καταστροφής και τα δεινά του λαού είναι τεράστια", είπε χαρακτηριστικά ο Μπραχίμι.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο από την αρχή των συγκρούσεων τον Μάρτιο του 2011 έχουν χάσει τη ζωή τους 26.000 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης