Η Αρμενία έτοιμη για «πόλεμο» εναντίον του Αζερμπαϊτζάν

Η Αρμενία έτοιμη για «πόλεμο» εναντίον του Αζερμπαϊτζάν

Η Αρμενία προειδοποίησε ότι είναι έτοιμη για «πόλεμο» εναντίον του Αζερμπαϊτζάν, καθώς η ένταση έχει αυξηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες

Η Αρμενία έτοιμη για «πόλεμο» εναντίον του Αζερμπαϊτζάν
Η Αρμενία προειδοποίησε σήμερα, Δευτέρα, ότι είναι έτοιμη για «πόλεμο» εναντίον του Αζερμπαϊτζάν, καθώς η ένταση έχει αυξηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες, αφού το Μπακού έδωσε χάρη και προήγαγε έναν Αζέρο αξιωματικό, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια επειδή είχε αποκεφαλίσει έναν αρμένιο στρατιωτικό.

«Δε θέλουμε τον πόλεμο, αλλά αν εξαναγκαστούμε, θα πολεμήσουμε και θα νικήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν σε ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, από τον ιστότοπό του.

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ χορήγησε χάρη στο Ραμίλ Σαφάροφ μόλις αυτός επέστρεψε στη χώρα την Παρασκευή, μετά την έκδοσή του από την Ουγγαρία όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για το φόνο αυτό που είχε διαπράξει το 2004.

Κλείσιμο
Ο Σαφάροφ είχε υποδοχή ήρωα στο Αζερμπαϊτζάν, προήχθη σε ταγματάρχη, έλαβε ένα σπίτι και του κατεβλήθησαν οι μισθοί του για τα οκτώ χρόνια που πέρασε στην Ουγγαρία, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από το Μπακού στη Βουδαπέστη ότι ο καταδικασμένος αξιωματικός θα εξέτιε την ποινή του στο Αζερμπαϊτζάν.

Ο Σαρκισιάν κατήγγειλε το Αφγανιστάν ως «μια χώρα όπου δίνονται παράνομες διαταγές αποφυλάκισης και όπου δοξάζεται δημόσια όποιος μπάσταρδος σκοτώνει ανθρώπους επειδή είναι Αρμένιοι».

Ο Σαφάροφ είχε αποκεφαλίσει τον Γκούργκεν Μαργκαριάν την ώρα που αυτός κοιμόταν. Βρίσκονταν στη Βουδαπέστη για μια πρακτική άσκηση που είχε οργανωθεί από το ΝΑΤΟ για στρατιωτικούς προερχόμενους από χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Μετά την έκδοσή του, η Αρμενία ανακοίνωσε πως διακόπτει τις διπλωματικές σχέσεις με την Ουγγαρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως είναι «πολύ ανήσυχος» για την απόφαση του Μπακού να δώσει χάρη σ' αυτό τον στρατιωτικό.

Χθες, Κυριακή, η ουγγρική κυβέρνηση κάλεσε τον πρεσβευτή του Αζερμπαϊτζάν για να διαμαρτυρηθεί γι' αυτή την «απαράδεκτη» χάρη που δόθηκε στον φυλακισμένο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης