Μαρία Πανταζοπούλου: Ο γάμος που δεν κράτησε πολύ...

Μαρία Πανταζοπούλου: Ο γάμος που δεν κράτησε πολύ...

Δείτε φωτογραφίες από τις ευτυχισμένες στιγμές της νύφης πριν την "πνίξει" το νυφικό της...

Pagani Zonda F για τα... παλιοσίδερα!
Μαρία Πανταζοπούλου: Ο γάμος που δεν κράτησε πολύ...
Ο πρόσφατος θάνατος της Ελληνοκαναδέζας Μαρίας Πανταζοπούλου, που πνίγηκε σε ποταμό, όταν πήγε για να φωτογραφηθεί με το νυφικό της, έφερε στο προσκήνιο της επικαιρότητας την τάση που γίνεται μόδα, το επονομαζόμενο "trash the dress".

Η 30χρονη Μαρία στις 9 Ιουνίου ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας και παντρεύτηκε τον αγαπημένο της Μπίλι τον οποίον είχε γνωρίσει λίγα χρόνια νωρίτερα μέσω κοινών γνωστών. Μετά το γάμο τους πήγαν για μήνα του μέλιτος στην Καραϊβική, ενώ επιστρέφοντας μετακόμισαν στο νέο τους σπίτι στο Λαβάλ, που το είχαν αγοράσει λίγο καιρό πριν από το γάμο. Ο τραγικός θάνατος της Μαρίας δεν επέτρεψε στο ζευγάρι να ζήσει ευτυχισμένο όπως ονειρευόταν.
Κλείσιμο

Το protothema.gr σας παρουσιάζει παλαιότερες φωτογραφίες από τις ευτυχισμένες στιγμές της νύφης πριν την "πνίξει" το νυφικό της. Στις εικόνες το ζευγάρι ποζάρει σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό αλλά και σε ένα χιονισμένο δάσος.
 
Trash the dress
 
Η σημερινή τάση επιβάλει στα νεόνυμφα ζευγάρια μετά το γάμο τους να επισκέπτονται λίμνες, ποτάμια, παραλίες, εγκαταλελειμμένα κτίρια μέχρι και χωματερές και να φωτογραφίζονται σε διάφορες πόζες, ενώ στη συνέχεια καταστρέφουν τα νυφικά και τα γαμπριάτικα κουστούμια. Η μόδα της καταστροφής του νυφικού φορέματος σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ξεκίνησε το 2001 στο Las Vegas από τον φωτογράφο John Michael Cooper.

Ωστόσο, η ιδέα καταστροφής του νυφικού έκανε πρώτη φορά την εμφάνισή της στο Χόλυγουντ τον Οκτώβριο του 1998 όταν η Meg Cummings, της τηλεοπτικής σειράς Sunset Beach, έτρεξε και μπήκε στη θάλασσα με το νυφικό της αμέσως μετά τον γάμο, καταστρέφοντάς το. Από τότε οι φωτογράφοι γάμων προτρέπουν τα ζευγάρια να φωτογραφηθούν σε διάφορα μέρη ώστε να έχουν εικόνες εντελώς διαφορετικές από τις συνηθισμένες. 

Το φαινόμενο του trash the dress είναι η τέχνη της καταστροφής ή της αποδόμησης του νυφικού. Οι νύφες, σε συνεργασία με τον φωτογράφο, δημιουργούν φωτογραφίες έργα τέχνης και είναι περήφανες όταν τις κορνιζάρουν. Η μόδα αυτή έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, με φωτογράφους όπως ο Steve Gerrard και ο Mark Theisinger.


 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης