Νέα σφαγή κοντά στην Δαμασκό

Νέα σφαγή κοντά στην Δαμασκό

Δεκαοκτώ νεκροί από αεροπορικές επιθέσεις κοντά στο Χαλέπι, σύμφωνα με το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Π. Γιαννακόπουλος: Το καλοκαίρι βλέπουμε...
Νέα σφαγή κοντά στην Δαμασκό
Δεκαοκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν από αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε μαχητικό αεροσκάφος στην περιοχή αλ Μπαμπν, στα βόρεια της επαρχίας Χαλέπι. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τα θύματα είναι δέκα άνδρες, έξι γυναίκες και δύο παιδιά και σκοτώθηκαν κατά την αεροπορική επίθεση εναντίον του κτιρίου όπου είχαν βρει καταφύγιο.

Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ότι διέπραξαν νέα σφαγή, ενώ φωτογραφίες που ανέβηκαν στο διαδίκτυο δείχνουν δεκάδες στοιβαγμένα πτώματα, καλυμμένα με αίματα στα προάστια της Δαμασκού. Οι ίδιοι είπαν ότι κάποιοι σκοτώθηκαν από πυρά των κυβερνητικών στρατευμάτων στο προάστιο Χάζα.

Οι πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας ύστερα από την ανακοίνωση των Επιτροπών Τοπικού Συντονισμού, μιας οργάνωσης ακτιβιστών που καταγράφει τη βία στη Συρία, ότι ο αριθμός των νεκρών από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις έφθασε τον Αύγουστο τους 5.000. Αυτός ήταν και ο πιο αιματηρός μήνας από την έναρξη της
εξέγερσης κατά του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ το 2011.

Στο διπλωματικό πεδίο, η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με τον αντικαταστάτη του Κόφι Αναν στη θέση του μεσολαβητή του ΟΗΕ για τη Συρία, Λακντάρ Μπραχίμι, όπως είχε κάνει και με τον προκάτοχό του.

Κλείσιμο
«Τον ακούμε και εκείνος θα ακούσει εμάς», είπε σε συνέντευξή του στην φιλο-συριακή τηλεόραση του Λιβάνου ο εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Εξωτερικών Τζιχάντ Μακντίσι.

«Προσπαθήσαμε με τον κ. Κόφι Άναν...οι λόγοι που οδήγησαν στην αποτυχία της πρωτοβουλίας του δεν ήταν συριακοί. Ο κυριότερος λόγος ήταν η έλλειψη ομοφωνίας σε διεθνές επίπεδο», είπε ο ίδιος. Ο Μπραχίμι πρόκειται να επισκεφθεί την Δαμασκό και το Κάιρο αυτό τον μήνα για συνομιλίες με τον Αραβικό Σύνδεσμο και κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης