Πάνω από 3 εκατομμύρια οι άνεργοι στη Γαλλία

Πάνω από 3 εκατομμύρια οι άνεργοι στη Γαλλία

Ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπέν αναγνώρισε ότι οι άνεργοι στη Γαλλία έχουν ήδη ξεπεράσει το συμβολικό όριο των 3 εκατομμυρίων....

Κατάληψη του ΕΒΕΘ στη Θεσσαλονίκη
Πάνω από 3 εκατομμύρια οι άνεργοι στη Γαλλία
Ο Γάλλος υπουργός Εργασίας Μισέλ Σαπέν αναγνώρισε ότι οι άνεργοι στη Γαλλία έχουν ήδη ξεπεράσει το συμβολικό όριο των 3 εκατομμυρίων.

"Την επόμενη χρονιά ποιό θα είναι το ποσοστό της ανεργίας; Κανείς δεν ξέρει. Τα 3 εκατομμύρια τα έχουμε ήδη φτάσει. Οι αριθμοί που σχολιάζετε, οι οποίοι αποτελούν τα στοιχεία του Ιουλίου, έχουν σήμερα ξεπεραστεί, βρισκόμαστε στον Σεπτέμβριο. Δεν χρειάζεται καν να αναρωτηθούμε για το 10% (της ανεργίας). Αυτό το έχουμε ήδη φτάσει», δήλωσε ο υπουργός στον ραδιοσταθμό Radio J.

Ο αριθμός των ανθρώπων στη Γαλλία που δεν έχουν καμία απασχόληση είχε αυξηθεί τον Ιούλιο κατά 41.300. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη άνοδος του αριθμού των ανέργων που σημειώνεται στη χώρα εδώ και περισσότερα από τρία χρόνια. Η ανεργία τον Ιούλιο αυξήθηκε για 15ο συνεχόμενο μήνα και έφτασε τα 2,987 εκατομμύρια ανθρώπους.

Κλείσιμο
"Το ερώτημα είναι: θα αυξηθεί ακόμη πολύ; Ναι, θα αυξηθεί. Μήπως σε μία δεδομένη στιγμή μπορεί να αντιστραφεί, ναι, μπορεί να αντιστραφεί. Αυτό εξαρτάται από τις οικονομικές αποφάσεις, τις ευρωπαϊκές αποφάσεις», πρόσθεσε.
"Χρειάζεται ανάπτυξη για να μπορούν να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης και έτσι να καταπολεμήσουμε πραγματικά την ανεργία», σημείωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης