Σταϊνμάιερ: Ντροπή που η Μέρκελ δεν έχει επισκεφθεί την Ελλάδα

Σταϊνμάιερ: Ντροπή που η Μέρκελ δεν έχει επισκεφθεί την Ελλάδα

Την ίδια στιγμή o Ρέσλερ απέρριψε εκ νέου κάθε πιθανότητα παράτασης της εφαρμογής των συμφωνηθέντων όρων…

Σταϊνμάιερ: Ντροπή που η Μέρκελ δεν έχει επισκεφθεί την Ελλάδα
Ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός ότι η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει επισκεφθεί επισήμως την Ελλάδα όλον αυτόν τον καιρό που η χώρα βιώνει τη χειρότερη οικονομική κρίση. «Δεν μπορώ να δεχθώ πως η Ελλάδα είναι τελείως απομονωμένη σε αυτήν την κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊνμάιερ. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας μιλώντας στην εφημερίδα “Welt”που θα κυκλοφορήσει την Κυριακή εγκάλεσε επίσης και τα στελέχη των Φιλελεύθερων (FDP) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) οι οποίοι αντί να στηρίζουν την Ελλάδα στην οικονομική συγκυρία χρησιμοποιούν την κρίση για μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ μιλώντας στην ίδια εφημερίδα απέρριψε εκ νέου κάθε πιθανότητα παράτασης της εφαρμογής των συμφωνηθέντων όρων από την Ελλάδα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «περισσότερος χρόνος σημαίνει περισσότερα χρήματα». Ο κ. Ρέσλερ επανέλαβε πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν προκαλεί πλέον φόβο στην Ευρώπη καθώς η ευρωζώνη είναι καλύτερα προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει ένα τέτοιοι ενδεχόμενο από ότι δύο χρόνια πριν. «αν μια χώρα εφαρμόσει τις συμφωνίες, όπως η Πορτογαλία και η Ιρλανδία τότε έχει θέση στην ευρωζώνη.

 Η αξιοπιστία του κοινού νομίσματος θα εδραιωθεί εάν όλοι τηρούμε τις δεσμεύσεις μας» υπογράμμισε ο κ. Ρέσλερ, ο οποίος αρνήθηκε πως υπάρχει μια υποβόσκουσα διαφωνία με τον υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε για το «ελληνικό πρόβλημα» δηλώνοντας πως και δύο εργάζονται για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο κοινό νόμισμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης