Νίκη Αμπράμοβιτς στη δικαστική διαμάχη με τον Μπερεζόφσκι

Νίκη Αμπράμοβιτς στη δικαστική διαμάχη με τον Μπερεζόφσκι

Το αφεντικό της Τσέλσι , Ρομάν Αμπράμοβιτς, είναι ο μεγάλος νικητής στη “δικαστική μάχη της χρονιάς”, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Βρετανία

Νίκη Αμπράμοβιτς στη δικαστική διαμάχη με τον Μπερεζόφσκι
Το αφεντικό της Τσέλσι , Ρομάν Αμπράμοβιτς, είναι ο μεγάλος νικητής στη “δικαστική μάχη της χρονιάς”, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στη Βρετανία.  To δικαστήριο δικαίωσε τον Ρώσο μεγιστάνα αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τον Μπερεζόφσκι καθώς απέρριψε το αίτημα αποζημίωσης, ύψους 5,5 δις δολαρίων που είχε ζητήσει από τον Αμπράμοβιτς ο πρώην συνέταιρός του.  

Η δικαστική απόφαση βάζει τέλος στον μυστικό πόλεμο των Ρώσων ολιγαρχών που συνδυάζει offshore εταιρείες, παράνομες χρηματοδοτήσεις και μυθική πολυτέλεια. 
Κλείσιμο

Ο αυτοεξόριστος Μπερεζόφσκι είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας τον Αμπράμοβιτς και πρώην συνεργάτη του ότι τον πρόδωσε , τον εκβίασε και τον εκφόβισε για να πουλήσει φθηνό μερίδιο της τάξης του 21,5% που είχε στην εταιρεία «Sibneft».

Κατά τον 65χρονο  Μπερεζόφσκι, η απόφασή του επηρεάστηκε από τους φόβους ότι αν αρνούνταν ο ίδιος να πουλήσει το μερίδιο, ο Αμπράμοβιτς θα παρενέβαινε στον τότε πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος θα προχωρούσε σε κατάσχεση των μετοχών. 

Αυτά συνέβησαν μεταξύ τν ετών «2000 – 2002» ενώ τρία χρόνια αργότερα ο Αμπράμοβιτς πούλησε στη Gazprom το μερίδιό του στη Sibneft έναντι 13 δις δολαρίων. 

Ο Μπερεζόφσκι καταλόγιζε στον τέως συνεργάτη του αθέτηση συμβολαίου ενώ εκτιμά τι υπέστη ζημιά ύψους πέντε δις δολαρίων. 

Υπενθυμίζεται ότι, στο παρελθόν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον Μπερεζόφσκι από δικαστήριο της Μόσχας με κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και παράνομες επιχειρηματικές συναλλαγές . Ο Μπερεζόφσκι κατέφυγε στο Λονδίνο καθώς το βάραιναν πολλές κατηγορίες για οικονομικά εγκλήματα. 

Η Βρετανία, πάντως,  είχε αρνηθεί αίτημα της Μόσχας για έκδοσή του . 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης