Ξεριζώθηκαν χασισόδεντρα αξίας ενός δισ. δολαρίων

Ξεριζώθηκαν χασισόδεντρα αξίας ενός δισ. δολαρίων

Περίπου 580.000 φυτά ινδικής κάνναβης, ξεριζώθηκαν από εθνικά πάρκα και δάση στις δυτικές ΗΠΑ, στη διάρκεια τεράστιας επιχείρησης της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών

Ξεριζώθηκαν χασισόδεντρα αξίας ενός δισ. δολαρίων
Περίπου 580.000 φυτά ινδικής κάνναβης, αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, ξεριζώθηκαν από εθνικά πάρκα και δάση στις δυτικές ΗΠΑ, στη διάρκεια τεράστιας επιχείρησης της αμερικανικής υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών και των δασοκομικών υπηρεσιών για τον εντοπισμό παράνομων φυτειών κάνναβης, η οποία διήρκεσε δυο μήνες, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης.

   Η επιχείρηση αυτή, η οποία άρχισε την 1η Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στις εξής επτά Πολιτείες: Καλιφόρνια, Αριζόνα, Αϊντάχο, Νεβάδα, Όρεγκον, Γιούτα και Ουάσινγκτον.

   Οι ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές στις επτά Πολιτείες ξερίζωσαν πάνω από 578.000 φυτά κάνναβης. Η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών υπολογίζει την αξίας τους σε πάνω από ένα δισ. δολάρια", τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο.

   Οι περισσότερες φυτείες ινδικής κάνναβης, συνολικά 96, εντοπίστηκαν στην Καλιφόρνια όπου τουλάχιστον 484.000 φυτά κατασχέθηκαν.

   "Πολλά κιλά λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων καθώς επίσης λάστιχα ποτίσματος εκατοντάδων μέτρων κατασχέθηκαν στις φυτείες", αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, σύμφωνα με το οποία επίσης βρέθηκαν και όπλα.
Κλείσιμο

   Δεκατέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν και τούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε σχέση με τις παράνομες αυτές καλλιέργειες.

   Σύμφωνα με το υπουργείο, "τα δάση και τα εθνικά πάρκα εξακολουθούν να υφίστανται τις επιπτώσεις των παράνομων καλλιεργειών της κάνναβης ακόμα και μετά τη συγκομιδή. Οι καλλιεργητές καταστρέφουν τη βλάστηση για να κάνουν χώρο για την κάνναβη και κόβουν τα δέντρα για να περνάει το φως του ήλιου. Χρησιμοποιούν χημικά προϊόντα και φυτοφάρμακα μολύνοντας το έδαφος και το νερό".



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης