Ν. Αφρική: Η εταιρεία Λονμίν απειλεί τους απεργούς μεταλλωρύχους

Ν. Αφρική: Η εταιρεία Λονμίν απειλεί τους απεργούς μεταλλωρύχους

Η εταιρεία Λονμίν κάλεσε σήμερα - Κυριακή τους απεργούς να επιστρέψουν την Δευτέρα στις εργασίες τους με την απειλή «πιθανών απολύσεων»...

Ν. Αφρική: Η εταιρεία Λονμίν απειλεί τους απεργούς μεταλλωρύχους
Η εταιρεία Λονμίν κάλεσε σήμερα - Κυριακή τους απεργούς μεταλλωρύχους του ορυχείου λευκόχρυσου της Μαρικάνα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Νότιας Αφρικής, να επιστρέψουν την Δευτέρα στις εργασίες τους με την απειλή «πιθανών απολύσεων», τρεις ημέρες αφού 34 μεταλλωρύχοι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά της αστυνομίας.

«Το τελικό τελεσίγραφο μετατέθηκε για τη Δευτέρα 20 (Αυγούστου) μετά τα γεγονότα της Πέμπτης», δήλωσε ο Τζίλιαν Φίντλεϊ, εκπρόσωπος της εταιρείας Λονμίν. «Το τελικό τελεσίγραφο προσφέρει στους εργαζόμενους μια τελευταία ευκαιρία να επιστρέψουν στη δουλειά τους ή να κινδυνεύσουν να απολυθούν», πρόσθεσε.
Κλείσιμο

«Οι εργαζόμενοι ενδέχεται να απολυθούν αν δεν συμμορφωθούν με αυτό το τελεσίγραφο», υπογράμμισε ο Φίντλεϊ.

Οι μεταλλωρύχοι από την πλευρά τους δηλώνουν ότι αρνούνται να επιστρέψουν στις εργασίες τους από σεβασμό προς τους 34 συναδέλφους τους που σκοτώθηκαν από τα πυρά της αστυνομίας και αν η διεύθυνση του ορυχείου δεν ικανοποιήσει τα μισθολογικά τους αιτήματα.

«Το να περιμένουν να επιστρέψουμε στη δουλειά είναι προσβολή. Πολλοί από τους φίλους και τους συναδέλφους μας είναι νεκροί και περιμένουν να εργαστούμε; Ποτέ!», δήλωσε ένας μεταλλωρύχος, ο Ζαχαράια Μπέβου, επισημαίνοντας ότι οι συνάδελφοί του δεν θα επιστρέψουν αύριο στις θέσεις τους.

«Υπάρχουν άνθρωποι στο νοσοκομείο και τη φυλακή. Αύριο θα επιστρέψουμε στο βουνό, αλλά δεν θα κατέβουμε στο ορυχείο, τουλάχιστον όχι μέχρι τα αφεντικά να μας δώσουν αυτό που ζητάμε», πρόσθεσε. Την Πέμπτη από την επέμβαση της αστυνομίας εναντίον των απεργών μεταλλωρύχων έχασαν τη ζωή τους 34 εξ αυτών, ενώ τραυματίστηκαν 78 και συνελήφθησαν ακόμη 259. Μια έρευνα αναμένεται να ρίξει φως στις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον των απεργών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης